Прокуратурата в Сливен ще внесе искане за постоянна мярка за задържане на румънци, превозвали мигранти

  • 12 декември 2022 17:06

  • 242
  • 1
Прокуратурата в Сливен ще внесе искане за постоянна мярка за задържане на румънци, превозвали мигранти
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Най-късно до сряда Районната прокуратура в Сливен ще внесе искане за постоянна мярка "задържане под стража" спрямо двама румънски граждани, превозвали нелегални мигранти. Това съобщи за БТА говорителят на прокуратурата Катя Стаменова. По делото се работи още, събира се информация, разпитват се свидетели, изискват се справки, обясни тя.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1553

Двамата румънци бяха задържани на 11 декември на паркинг на автомагистрала "Тракия", докато превозват в бус 70 мъже, представящи се за афганистанци. На четиринадесет от бежанците е осигурена медицинска помощ поради изтощение. Единадесет от тях са прегледани в МБАЛ-Сливен и освободени. Трима са под наблюдение в ямболска болница, без опасност за живота.

Нелегалните мигранти са били приведени в Специалния дом за временно настаняване на чужденци в Любимец. Разследващи полицаи от РУ-Сливен са ги разпитали с помощта на преводачи.

Шестима нелегални мигранти са свалени от влака Бургас-София

Няма данни за криминални прояви в България на двамата задържани румънски граждани.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
242 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 17:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини