Радев към Шарл Мишел: Блокирането на членството на България и Румъния в Шенген подкопава европейската солидарност

  • 12 декември 2022 14:56

  • 737
  • 5
Радев към Шарл Мишел: Блокирането на членството на България и Румъния в Шенген подкопава европейската солидарност
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Решението България и Румъния да бъдат лишени от членство в Шенген не е справедливо и подкопава европейските принципи за солидарност и единство. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в, съобщават от пресцентъра на Президентството. 

Инициираният от Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в разговор е по повод подготовката на редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 15 декември, както и на юбилейната среща на върха ЕС – АСЕАН на 14 декември. По време на двата форума в Брюксел страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава.

По повод очакваната дискусия между европейските лидери за разширяването на Шенгенското пространство президентът Радев заяви, че е неприемливо да се поставят допълнителни изисквания за членство, като обвързването с темата за върховенство на закона, които са извън обективните критерии за прием.

Във връзка с увеличаващия се миграционен поток към Европа президентът заяви, че ефективната реформа на Шенгенската система следва да включва присъединяването на държавите, разположени на външната европейска граница, а не блокирането им.

„Трябва да се засилят усилията на предна линия“, призова Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Радев с призив към държавите, които все още не дават съгласие за присъединяването ни към Шенген

Президентът заяви, че страната ни продължава да инвестира значителен финансов и човешки ресурс за охраняване на границата. Държавният глава изрази надежда въпросът за разширяването на Шенген да продължи да бъде приоритетен и по време на шведското председателство на Съвета на ЕС, което започва през януари догодина.

Във връзка с предстоящата дискусия по енергийните въпроси президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заяви, че следва да се обсъди възможността за разширяване на газопреносните мрежи с партньорите на ЕС за достъп до допълнителни ресурси, особено до терминали за втечнен газ.

Виолета Симеонова
737 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
М. Иванов

2022.12.13 | 08:15

5
С такъв руска подлога като теб и банкьовската тиква трябва и да ни изритат от EU

2022.12.12 | 16:05

4
Браво на Румен Радев!Нашето място е при Русия.
PaulaFox

2022.12.12 | 15:29

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.12 | 15:23

2
Браво на Румен Радев!Нашето място е при Русия.
ЖИВОТ НО

2022.12.12 | 15:19

1
А ВНОСА НА КИТАЙСКИ СТОКИ БЕЗ МИТА В ЕВРОПА ПРЕЗ ВАС, КАКВО ВИ КОПАЕ? :)

Добави коментар

Водещи новини