Василев: Има достатъчно причини всяка от партиите да подкрепи кабинет "Габровски", ако реши

  • 12 декември 2022 11:54

  • 804
  • 3
Василев: Има достатъчно причини всяка от партиите да подкрепи кабинет "Габровски", ако реши
© Нова нюз

Приятно изненадан съм от състава на Министерския съвет. Така е измислен, че да покрива по-голямата част от политическия спектър, ако не и целия.  Има лица от различни правителства през последните 20 години. Кабинетът е направен умно, няма действащи парламентаристи. Има достатъчно причини всяка от партиите да го подкрепи, ако реши. Това заяви бившият министър на икономиката Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон за "Твоят ден".

По думите му се очаква някои партии на инат да откажат подкрепа за кабинета "Габровски". "На всички им писна от безвластие и безвремие. Познавам предложената за министър на финансите Маринела Петрова добре, тя е нелошо попадение. Надявам се да вкара в ред финансите на държавата с консервативна фискална политика. Това е една от най-важните позиции с оглед на бюджетния погром", смята тя. И допълни, че не е лошо, че нямаме нов бюджет за догодина.

Ето кои са имената в проектокабинета "Габровски"

"Ако беше се вкарал какъвто и да е бюджет, щеше всяка партия предизборно да наддава без желание да поеме отговорност за управление на страната. Поемане на по-тежката отговорност, а не бягане, е удължаването на бюджета от страна на служебния кабинет. Политиците приканват вдигане на разходите с различни проценти, като няма горна граница. Винаги съм бил за балансирани бюджет и излишъци. Няма никаква причина да имаме дефицит изобщо в момента. Дефицитът се вижда само от популисти. Всички мерки са раздадени по неправилен начин. 1 млрд. лева месечно за ток за подпомагане е безумно. С 25 стотинки за литър гориво - кого подкрепяме? Бедните, които не карат изобщо или карат 20 км месечно или богатите? Цялата финансова политика е оплескана", подчерта икономистът.

Според него влизането в еврозоната няма да покачи инфлацията. "Няма причина да се смята, че ще има рязък скок в цените. Когато се окаже, че инфлацията е несъстоятелна теза, противниците на еврото ще си измислят друга. Ако имаме политическа воля и се обединим, има шанс да влезем в еврозоната от 1 януари 2024 г.", смята Василев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
804 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.12 | 15:38

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.12 | 14:00

2
Партиите, които няма да подкрепят кабинета на Габровски, са просто партии с ниско самочувствие и лидери с големи комплекси, работещи против България.
СНИШАВАНЕ

2022.12.12 | 13:33

1
НА ПРОКЛЕТИТЕ БЪЛГАРСКИ СКО ТОВЕ Е ОСНОВНАТА! :) НА МАЙКА ВИ В МРЪСНИЯ Г Ъ З , ЩЕ ВИ СНОША!

Добави коментар

Водещи новини