Ивайло Калфин: Аргументите на Нидерландия и Австрия са несъстоятелни, несъдържателни и неясни

  • 10 декември 2022 18:17

  • 35739
  • 5
Ивайло Калфин: Аргументите на Нидерландия и Австрия са несъстоятелни, несъдържателни и неясни
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

България е готова и е изпълнила всички технически изисквания много отдавна. Така бившият външен министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира в предаването „Офанзива” по Нова нюз готовността на страната ни да влезе в Шенген и отказа, който отново получихме.

По думите му аргументите и на Нидерландия, и на Австрия са несериозни.

„Те са несъстоятелни, несъдържателни и неясни. Факт е, че нямат аргументи”, коментира още Калфин.

Австрийският президент съжалява за ветото срещу България и Румъния

Министрите на вътрешните работи и правосъдието отхвърлиха приемането на България и Румъния в Шенген. Решението е взето с 25 гласа "за" и 2 гласа "против". Хърватия, обаче ще стане член на Шенген, реши още Съвета на ЕС.

По време на дискусиите на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните-членки на ЕС в Брюксел, Австрия се обяви официално против присъединяването на България и Румъния към Шенген, а Нидерландия подкрепи Румъния.

И нидерландският премиер Марк Рюте, и австрийският канцлер Карл Нехамер посочиха в мотивите си пряко въпроса с мигрантската криза, която засяга Европа от вече десетилетие насам.

Марк Рюте пък посочва, че не може да се установи точно какво се случва на границата между България и Турция. Той също така иска ЕК да провери дали в България "всички принципи на правовата държава са спазени, така че например да не можете да преминете, дори ако има ограда на границата, с банкнота от 50 евро".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
35739 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.10 | 23:28

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
????

2022.12.10 | 19:52

2
"Другарю" Калфин, а КАКВО КАЗВАТЕ Вие за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона, ХАЗАРТА, "Белене", "ДЖУДЖЕТАТА", "Лукойл", Капитан Андреево,........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб" и ЯТАЦИ???? ЗАЩО МЪЛЧИТЕ???? ЗАЩО се правите, че все едно НИЩО не се е случило???? И, Вие ли смятате БЪЛГАРИТЕ за КАМИЛИ?!?!?!
смех

2022.12.10 | 20:27

4
Ма как бе лукой преди ПП и ДБ не е работил в БЪлгария и не са подписвали договори с ГРОБ, "ключа от машините" може някой за който компютъра е магическа кутия само да го коментира това

2022.12.10 | 20:19

3
???? а Вие защо мълчите за парапета, Джемкорп, комисионните за газа и Лукоил, за ключа от машините за изборите? И навярно това не е всичко, и то само за осем месеца.А измамата за гражданството, погазването на конституцията?

2022.12.10 | 19:11

1
ЗАЩО ИВАЙЛО ТАКА МИСЛИШ И ТИ ЛИСИ ПРЕСТЪПНИК КАТО БОРИСОВ И РАДЕВ

Добави коментар

Водещи новини