Христо Гаджев (ГЕРБ) разкри какви военна помощ ще предоставим на Украйна

  • 09 декември 2022 20:43

  • 1683
  • 8
Христо Гаджев (ГЕРБ) разкри какви военна помощ ще предоставим на Украйна
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Предоставяме на Украйна военна помощ, която ще помогне за защитата от дронове на украинските градове. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” председателят на Комисията по отбрана в НС Христо Гаджев. 

Той коментира и излъчването в социалните медии от депутати от ПГ на БСП на закритото заседание на НС. "Заседанието на НС за военната помощ за Украйна беше закрито, защото приложенията към  Проекта за решение към ратификацията са с гриф „класифицирана информация”. В комисия разглеждахме приложенията в детайли. Това беше логиката и на заседанието, но се оказа, че депутатите в зала нямат намерение да обсъждат по същество предложенията, които са на вниманието на парламента и решиха да направят сценка. Затова и впоследствие заседанието беше открито".   

„Това беше изключително безотговорно от колегите, които излъчваха закрито заседание, в нарушение на всички правила.  имаше от други ПГ депутати, които бяха против подобно нещо, защото искаха да обсъждат по същество приложенията, но не можаха да се изкажат, защото заседанието се излъчваше онлайн”, подчерта той.

Според Гаджев решението да дадем оръжие на Украйна е закъсняло. „Повечето страни от ЕС и страни от НАТО вече предоставят помощ на Украйна, защото тя е жертва на агресия. Терминът, че небето над България остава защитено, след решението да предоставим оръжия на Киев, означава, че не сме дали оръжия, които биха намалили българските способности да защитаваме и териториалната цялост и въздушното пространство над България”, подчерта той.

Депутатите решиха: Пращаме оръжие на Украйна

Депутатът беше категоричен, че не предоставяме военна помощ, за да „правим мили очи пред други страни и това не е начин да се покажем пред нашите съюзници и партньори”. „Правим го, защото трябва да подпомогнем страната на жертвата. Ние предоставяме оръжия, които ще подпомогнат защитата от дронове на украинските градове. Това е нещо от изключителна важност за тях”.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1683 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Гордост българска

2022.12.10 | 18:37

8
Депутатите от 48-то Народно събрание, гласували за изпращане на оръжие на Украйна: pastebin.com/7hjLpWsu

2022.12.09 | 21:24

1
Няма ли закони за разкриване на секретна информация? Не подлежат ли на санкция тия предатели? Не естествено, нали сте си плюли в устите всичките.

2022.12.10 | 06:33

7
предателите сте рашистката паплач, но ще ви избесим на кестените по Витошка.

2022.12.09 | 22:38

5
Има закон за провокиране към война
Путинолизци гадни

2022.12.09 | 21:57

2
Най после - 51 държави помагат на братска Украйна да защити суверенитета и териториалната си цялост само ние сме мекеретата дето заради президента Путинолизец, русофилистичните русороби - Корна и Костя Копейкин се изложихме пред света и партньорите от НАТО и ЕС. А иначе претендираме да влезем във Шенген. Тези, които ни ритнаха от там педалите от Холандия и Швестерите от Австрия дадоха и дават постоянно леко и тежко въоръжение на ВСУ и какво - да не би да са въвлечени във война със Путльо? И без това Путя ни обяви за неприятелска държава - само Корна заявява, че Империята на злото била приятелска държава щото мъжът и работи във Лук Ойл за 110 000 лв. заплата а хотелът и - Мираджио Спа Ризорт в Халкидики се пълни със богати руснаци.

2022.12.10 | 00:56

6
Българският народ безрезервно подкрепя героичният украински народ в борбата му срещу нашия общ вековен враг - РуZия.

2022.12.09 | 22:37

4
80% от българите са против намеса във войната, те нямат хотели и не работят за лукойл, яли сме ви попарата през ВСВ, пак ще ревете
PaulaFox

2022.12.09 | 22:17

3
❤️Създадох собствен канал в YouTube, в който излъчвах еротични видеоклипове. Моля, абонирайте се ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини