Томислав Дончев (ГЕРБ): Съставът на кабинет е ексклузивен избор на проф. Габровски, в понеделник ще го представи

  • 09 декември 2022 17:59

  • 1642
  • 5
Томислав Дончев (ГЕРБ): Съставът на кабинет е ексклузивен избор на проф. Габровски, в понеделник ще го представи
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет да не бъде в зала или да е с по-малък брой от народните си представители. Какво ще е поведението на останалите парламентарни групи – не мога да кажа. Един кабинет трябва да бъде избран с ясно парламентарно мнозинство. Ние не желаем да има подозрения за пазарлъци по кьошетата. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Редно е в понеделник проф. Габровски да представи папка с имена на министри. Процедурата трябва да бъде завършена докрай“, подчерта той.

„Надявам се да е поканил добри експерти. Съставът на кабинет е негов ексклузивен избор. Когато някой събира екип е редно да инвестира в него лично доверие. Той ще включва хора, с които може да работи. Няма сертификат за политическа стерилност, но стремежът е хората да не са политически обагрени, а да са изявени експерти“, разясни Дончев.

Бойко Борисов със силни думи за номинирания за премиер проф. Николай Габровски

„В случая говорим за експерти, които имат за цел да извадят България от политическата криза. Трябва да се намери политически консенсус. Очевидно в този момент това е невъзможно. Затова предприехме един вид рестарт на системата. Това е особено нужно в тези кризисни времена“, обясни зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Коалиция няма“, категоричен е Дончев. „По думите му най-голям е шансът за съставяне на правителство с първия мандат. От тази политическа криза трябва да се намери изход. Този жест, който правим, неизлъчвайки кабинет с ярки политически фигури, се стреми да се излъчат няколко приоритета, по които да започне да се работи. Третият мандат е кризисен“, заяви той.

„Ако искаме този парламент да свърши работа, той трябва да има хоризонт на действие от 5-6 месеца. Съдебната реформа трябва да бъде облечена в техническа работа“, каза още Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. "Борбата в корупцията е приоритет и ние имаме намерение да водим този процес", подчерта той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1642 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.12.14 | 11:04

5
ТОВА МРЪСНО ПРАВИТЕЛСТВО ПРЕДЛОЖЕНО ОТ БОРИСОВ ПЕЕВСКИ ДОГАН ГЕШЕВ РАДЕВ ГОСПОДА ПРЕСТЪПНИЦИ КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД УКРАДОХТЕ НИ УБИВАХТЕ НИ ИЗЛЪГАХТЕ НИ ИБА..ХТЕ НИ МАМАТА МИЛИЯРДИТЕ НИ ОТКРАДНАХТЕ КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ ОТ НАС ОТ НАРОДА.ОСТАВЕТЕ НИ ДА ЖИВЕЕМ КАКТО ИСКАМЕ ПО ЕВРОПЕЙСКИ.
PaulaFox

2022.12.09 | 22:19

4
❤️Създадох собствен канал в YouTube, в който излъчвах еротични видеоклипове. Моля, абонирайте се ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.09 | 18:44

3
ГЕРБ СИ ИЗМИВА РЪЦЕТЕ С ГАБРОВСКИ
Кога?

2022.12.09 | 18:33

2
Кога ще обадиш в кое чекмедже прибра онзи един милиард, който ти беше даден за "електронно правителство", ама ти се направи на тапа, нали? Нали бе подлого на сикаджийската мутра от Банкя?
Адаша

2022.12.09 | 18:28

1
Много си намръщен и тъжен,Томиславе! Нещо пак те натискат да послъжеш.Личи ти.

Добави коментар

Водещи новини