От заведенията благодарят на всички, работили да се запази 9% ДДС за бранша

  • 09 декември 2022 14:23

  • 375
  • 0
От заведенията благодарят на всички, работили да се запази 9% ДДС за бранша
© Novini.bg/ Canva

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България оценяват като отговорно държавническо решението от вчера на бюджетната комисия, която одобри на второ четене промени в Закона за ДДС, с които ставката 9 на сто на ДДС за ресторанти, туроператори, транспортни услуги, спортни съоръжения и туристически услуги ще продължи да действа и през следващата година.

Това решение ще помогне на българския бизнес да поеме глътка въздух в тези тежки и несигурни времена, съобщиха в свое прессъобщение двете организации. 

Ще паднат ли цените на храни и напитки, ако се намали ДДС за тях?

Те благодарят на вносителите на предложението Красен Кралев, Кирил Ананиев и група народни представители, както и на всички политически сили, които го подкрепиха в комисията – ГЕРБ, ПП, ДПС, "Възраждане", БСП и "Български възход". 

По този начин почти всички парламентарно представени партии се обединиха в подкрепа на най-засегнатите от кризите бизнеси и показаха, че могат да загърбят различията си по важни за обществото теми. Искрено се надяваме, че това е стъпка към туширане на политическото напрежение и намиране на решения за стабилно управление на България, посочват организациите. 

Вчера парламентарната Комисия по бюджет и финанси остави временно намалената данъчната ставка от 9 процента за ресторантьорски услуги и такива, свързани с използване на спортни съоръжения, да важи и за догодина. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини