Цветелина Пенкова: Дипломатическите усилия за влизане в Шенген да продължат. Отказът е неоправдан

  • 09 декември 2022 09:32

  • 473
  • 2
Цветелина Пенкова: Дипломатическите усилия за влизане в Шенген да продължат. Отказът е неоправдан
©
Слушай новината Слушай новината

„Отлагането за пореден път на решението за влизане на България и Румъния в шенгенското пространство, въз основа на извънредни и допълнителни искания, които нямат пряко отношение към процеса на разширяване, е неоправдано. От това губи и ЕС.“ Това коментира евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа. Тя отбеляза, че  когато решения се базират не на обективни факти, очевидно се преминава в зоната на политическите цели и възражения на две страни. 

 „Нидерландия и Австрия не назоваха истинските причини за своята позиция на вето. Те имат вътрешнополитически привкус и пренебрегват общите европейски интереси – сигурност и икономически ползи“, изтъкна евродепутатът. Пенкова открои факта, че България имаше сериозната подкрепа на ЕП, ЕК и на мнозинството страни – членки и поради тази причина не бива да се говори за всеобщо недоверие към страната.

 „Видяхме , че получихме много мощна поддръжка от страна на големите европейски страни и икономики- Германия и Франция, които осъзнават неотложността и потребността от това присъединяване“, каза още Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа. Тя не изключва реципрочни действия на българската държава като ответна реакция, защото това е начин да защитим правото си и изпълнени ангажименти.

Отхвърлиха приемането на България в Шенген

„Въпреки решението, перспективата за движение напред до отварянето на нов прозорец, не бива да бъде изоставена, а да се работи да убедим колебаещите се в нашата пълна готовност да бъдем в Шенген, въпреки че, обективно, тя и в момента е налице. Дипломатическите усилия на всички нива са крайно необходими“, препоръча в заключение Цветелина Пенкова

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
473 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.09 | 10:50

2
За теб е така,но истината е друга!!!
Гост.

2022.12.09 | 09:45

1
Не е ли време да излезем от тая кочина?

Добави коментар

Водещи новини