Горан Благоев: Църквата и Симеон Сакскобургготски се доказаха като проводници на руско влияние

  • 08 декември 2022 21:55

  • 1887
  • 9
Горан Благоев: Църквата и Симеон Сакскобургготски се доказаха като проводници на руско влияние
© Републиканци за България
Слушай новината Слушай новината

Волоколамският митрополит Антоний не може да дойде в България само по покана на руското подворие. Това каза в предаването „Отговорите“ в Actualno журналистът и политик, заместник-председател на партия „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

„Има едни стари църковни правила, че епископ, а Антоний е такъв, на една друга поместна църква не може да дойде и да свещенодейства в диоцеза на епископ на друга поместна църква, какъвто се явява българският патриарх. Защото това е в диоцеза на Софийска епархия. Да не говорим, че той (Неофит, бел. ред.), освен софийски епископ е и български патриарх. Моето тълкуване категорично е, че Светият синод не може да не е знаел за тази визита. Няма как те да разберат в един момент от медийни публикации ден преди да кацне Антоний, или в същия ден, в който Антоний кацне, да каже „Ку-ку, добър ден, аз съм тук, елате утре да служите с мен в Руската църква“, посочи той, цитиран от пресцентъра на „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“.

Симеон Сакскобургготски прие руския митрополит Антоний и Митрофанова във Врана

"Това е нонсенс абсолютен. Освен всичко останало Светият синод би следвало, позовавайки се на досегашната практика, да уведоми външно министерство, дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет. Такъв висок ранг предполага и среща с президента в някаква степен. И аз много се съмнявам, че, тъй като аз черпя информация единствено и само от сайта на външноцърковния отдел на Московската патриаршия, мисля, че много от срещите се спестяват. А няма логика митрополит Антоний да служи заупокойна молитва в църквата на Шипка и да не се срещне със Старозагорския митрополит Киприян, под чиито диоцез е църквата на Шипка. Пътьом или на връщане може да е минал през Пловдив. И това също може да се спести", заяви Благоев.

"Между другото, Гавриил каза нещо много съществено, а то си го пише и на синодалния сайт – службата в Руската църква е с благословията на патриарх Неофит. И тук само искам да кажа, да не говорят „Да, България“ от парламентарната трибуна, че синода ни е изненадан, че едва ли не руснаците влизат с ботуши в суверенната българска църковна територия, което не е вярно. Руснаците винаги са влизали в тази територия като добре дошли. Църквата е знаела. И ние, Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г., като партия призоваваме Българската православна църква занапред да се въздържа от тези толкова тесни контакти с Руската патриаршия, защото те много почнаха да бият на очи. Т.е българската църква, за пореден път, воглаве със Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица, който знаем колко е близък със Светия синод, абсолютно се доказаха като проводници на руско влияние в България. Защото нека да си припомним изказванията на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица след началото на руската агресия (в Украйна, бел. ред.). Те са абсолютно половинчати и некатегорични в защита на Украйна", обясни политикът.

"Ако някой си е мислил, че Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица е човек, който прокарва западно влияние, мисля, че днес вече няма такива илюзии.“ Каква всъщност е била целта на визитата на митрополит Антоний, ще узнаете от видеоматериала", каза още Горан БлагоевГоран БлагоевГоран Благоев е български журналист и историк. Той е роден на 3 август 1967 г. в гр..

Последвайте канала на

Novini.bg
1887 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Черноземски

2023.05.07 | 00:37

9
Царя няма избор защото ще му вземат имотите
Гледах го

2022.12.29 | 11:23

8
Гледах го по СКАТ как лъжеше за Александър Невски,че бил приел исляма от монголите и че битките му били маловажни. Всъщност руснаците тогава за първи път пречепват стратегията на Тевтонския орден - Дранг нах Остен. Това е поредица от битки преди Невската битка и Чудското езеро,както и следващи битки за премупване на Тевтонския орден. Невски отстоя руското православие щото руснаците да не бъдат завладяни и покатоличени.
Сърбеца

2022.12.09 | 06:56

7
Ей фекал преди 10-ти беше пръв поддръжник на партията, я се виж сега… пръв демократ, кенеф с кенеф да ти сера в устата

2022.12.09 | 06:17

6
То не е тайна, че в църквата беше пълно с агенти
юлиян

2022.12.08 | 23:18

5
За Царя и Църквата не знам,но Благоев със сигурност е проводник на американските политически интереси в България.Само,че е малко закъснял.Изпреварили са го две трети от депутатите в парламента и целокупното журналистическо ''войнство'' с изключение на единици.Ама нищо,нека се нареди на опашката от ''плонжьори'',все ще стигнат грантовете и до него.
МАНАФЯН

2022.12.08 | 23:00

4
Тъп импотентен пендъл

2022.12.08 | 22:21

3
ВЯРНО СИ Е
Георги Павлов

2022.12.08 | 22:11

2
Тъп импотентен пендъл
Георги Павлов

2022.12.08 | 22:11

1
Тъп импотентен пендъл

Добави коментар

Водещи новини