Вежди Рашидов се срещна с президента на Гърция 

  • 08 декември 2022 17:07

  • 409
  • 0
Вежди Рашидов се срещна с президента на Гърция 
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко се срещна с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Председателят на Народното събрание подчерта, че България и Гърция имат приятелски и добронамерени отношения от дълги години. Принос за това имат и установените отношения на групите за приятелство в двата парламента, посочи той и отправи покана за организиране на среща с председателя на Народното събрание на Гърция.

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу подчерта, че се радва да се запознае с председателя на Народното събрание, за когото знае, че е скулптор със световна слава. Тя посочи, че в разговорите по време на проведените срещи от официалната й визита в България са потвърдили здравите отношения и приятелски връзки между двете страни. Гръцкият президент припомни, че след събитията в Украйна отношенията между двете страни са се разширили и в областта на енергетиката, което има стратегическо значение за целия регион и за Европейския съюз.

Президентът на Гърция на посещение у нас

Председателят на Народното събрание и гръцкият президент бяха единодушни, че двете страни трябва да продължат активно да развиват двустранните си отношения и в областта на културата и туризма, както и да работят за насърчаването на парламентарната дипломация и сътрудничество.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини