Гълъб Донев към студенти: Доброто управление се постига, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни

  • 08 декември 2022 14:56

  • 324
  • 1
Гълъб Донев към студенти: Доброто управление се постига, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни
© Министерски съвет
Слушай новината Слушай новината

В деня, в който българските студенти празнуват - 8 декември, министър- председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. посрещна в Министерския съвет студенти от Клуб „Публична администрация“ към Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Премиерът участва заедно със студентите в симулация на заседание на Министерския съвет и отговори на техните въпроси за управлението и развитието на държавата. Акцент в разговора беше работата на държавната администрация – сфера, в която студентите ще търсят своята професионална реализация за в бъдеще.

Премиерът Донев призова: Да не използваме Шенген за политическа слава

Премиерът сподели пред младите хора, че личният му професионален път е свързан с работата в сектора на държавната администрация и по тази причина добре познава както експертната, така и политическата гледна точка при взимането на управленски решения.

„Доброто управление на държавата се постига тогава, когато политическите решения са не само целесъобразни, но и законосъобразни. Отклонението от спазването на законите води рано или късно до задънена улица или до Върховния административен съд“, заяви Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Министър-председателят увери студентите, че в администрацията на Министерския съвет работят много качествени експерти, които в дейността си се ръководят от спазването на законите.

„В бъдеще администрацията ще разчита на Вас“, обърна се към своите гости премиерът и изтъкна значението на подготовката им в университета, която е задължително условие да се реализират като добри професионалисти.

„Бъдете упорити в това да търсите връзката между теорията и практиката, защото е много по-лесно, когато имате погледа и от двете страни, когато знаете как теорията може да се претвори в практически дела“, добави още премиерът Донев.

В края на срещата министър-председателят Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. пожела успех на студентите и отбеляза, че за да бъдат наистина добри в своята професия, трябва да носят в сърцата и умовете си убеждението, че служат на България.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бедна студентка

2022.12.08 | 15:05

1
Да те е6а у ЗКПЧ-то миризливо, що не ходиш да се гръмнеш?

Добави коментар

Водещи новини