Бойко Борисов: Коалиция „Лукойл“ реши да не се връща левчето надценка на бензина

  • 07 декември 2022 17:31

  • 5885
  • 66
©

Планът за възстановяване минава ударно. Гласуваме и помощта за Украйна. Те можете да си представите какво влияние оказва това решение на останалия свят. До тук с добрите новини. Това заяви лидерът на партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията, предаде репортер на Novini.bg.

„Аз ги наблюдавам. Днес видях новата коалиция „Лукойл“. В комисия днес ПП гласуваха да не махне левчето надценка на бензина на „Лукойл“. Видя се кои са проевропейските партии и кои поддържат руската агресия в Украйна. Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през „Газпром” и неговите дъщерни фирми, както и от „Лукойл”, през неговите дъщерни фирми, за войната, която Путин води в Украйна“, посочи той.

Енергийната комисия прие на първо четене законопроект за държавен надзор на "Лукойл"

"Миналата година "Лукойл" е работил с 50% руски петрол и 50% друг. Тезата, че не можем без руски петрол, издъхва. Тази година работят с него, защото е с 1 лв. на литър по-евтин. Но той не отива при българските потребители, а в швейцарски сметки", поясни Делян Добрев и начерта схема. 

„Ако приемем, че печалбата е 2,1 млрд. лв. на година - защо сега не ги дадат, а от догодина. Те тази година са се напечелили. 700 млн. лв. могат да дадат", поясни Борисов. 

По повод блокирането ни за "Шенген" Бойко Борисов заяви: „Преди 2 години, докато отговарях аз за България, беше нулева миграция. Последваха чегъртания, махания и уволнения на граничари. Те не са безкрайно много и добрите управленски кадри и който хванеш – става? Това, което се е случило на границата го показаха неслучайно, въпреки, че се е случило преди месец“. 

"Ясно е, че повече руски газ няма да има, ще трябва да се докарва втечнен газ. Кирил Петков и Асен Василев не си резервираха капацитет в Гърция. Лошо ли е като се казва, че България е съсобственик на терминала в Александруполис? Същото може да се направи и с Турция. Затова ние сложихме за кандидат-премиер човек, който да може да обедини. Първи заявяваме, че едно експертно правителство е последният шанс", каза Борисов.

Той увери, че не се меси в реденето на правителството. 

Мая Йорданова
5885 66

Свързани новини

Коментари 66

Добави коментар
гост

2022.12.08 | 10:35

66
Всички тези на снимката при бай Тошово време щяха да бъдат народни артисти , като тези скечове на Борисов и Добрев никой не може Голям срам за интелигентите на герб.
гост

2022.12.08 | 10:35

65
Всички тези на снимката при бай Тошово време щяха да бъдат народни артисти , като тези скечове на Борисов и Добрев никой не може Голям срам за интелигентите на герб.
⛔➖⛔✌️Coфия Бoбчeвa✌️

2022.12.08 | 05:23

64
☞Eдинcтвeнo и caмo НAPoДEН пyбличeн ЛИHЧ и БECИЛO, щe cпacят Бългapия и бългapcкият народ от CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/56t1vz ...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, гнyceн мaзeн CATAНA oт ceлo Xepakoвo, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, ДAЙ БOЖЕ ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA! ..¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸. ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸.††††††.¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸. ✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: tiny.cc/cwk1vz ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Koльo Kитaeцa: Maзнaтa Macтия Cepгeй Cтaнишeв: tiny.cc/tz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Bицe Пpeзидeнтa Илиянa Йoтoвa: tiny.cc/jz70vz ➤Koльo Kитaeцa: Пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и вcичkи kpaдливи пoлитици: tiny.cc/4f90vz ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz ➤Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници: tiny.cc/vy70vz ➤Koльo Kитaeцa: Kpaдливaтa Cвиня Kapakaчaнoв: tiny.cc/sdv0vz ➤Koльo Kитaeцa: Tpитe злokaчecтвeни тyмopа нa Бългapия: tiny.cc/d331vz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
Майтапчи Йово

2022.12.08 | 05:12

63
Добре, че беше Тиквунча, че как иначе щяхме да разберем, че Русия разчита на голтаците в Бантустаня, за да чука по украинските и натовските манерки в Украйна:)))!
баба гицка

2022.12.07 | 19:39

44
плачете руски лизачи - БОРИСОВ Е ВЕЛИК - подли гниди работещи срещу Българските интереси за копейки
Майтапчи Йово

2022.12.08 | 05:10

62
Майка ти плаче, тиквераст прост:)))!
sss

2022.12.07 | 23:26

61
Незнам какви хора му вярват,ПП лъжели, те лъжат 1 г. ГЕРБ лъжат 13г и пак им вярват,тези хора са за Оскар
Ей!

2022.12.07 | 22:19

60
"Къдравата Сю", дето нещо минаваш за "интелигентен" в просташката и неграмотна герберастка пасмина на СИКаджията, че виж там да ограмотиш малко този банкянски еднокнижник бе, Къдравата Сю! Така де, простотията и простащината му вече са повече от позорни! Научи го, че се казва "вечЕрня", а не "вечернЯ"!
ЖУРНАЛИСТИКА СОНЯ

2022.12.07 | 22:04

59
ЖУРНАЛИСТКАТА СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЩЕ СЪДИ ДЕПУТАТ ОТ ПП, ПО ЧЛЕН 146 ЗА КЛЕВЕТА , ЧЕ ЦИТИРАМ..." ГЕРБ ВИ ПЛАЩА И ДПС" .....ОООХААА ..., РЕПОРТЕР ОТ СКАТ СЪЩО ЩЕ СЪДИ ДАМАДЖАНЪ ЗА СЪЩОТО.....ОООХААА .....ЕЕЕХ ....., ЧЕ ВЕСЕЛА КОЛЕДА Е....ЕЕЕЕЕЙЙЙ .....А ..........
ЖУРНАЛИСТИКА СОНЯ

2022.12.07 | 22:04

58
ЖУРНАЛИСТКАТА СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА ЩЕ СЪДИ ДЕПУТАТ ОТ ПП, ПО ЧЛЕН 146 ЗА КЛЕВЕТА , ЧЕ ЦИТИРАМ..." ГЕРБ ВИ ПЛАЩА И ДПС" .....ОООХААА ..., РЕПОРТЕР ОТ СКАТ СЪЩО ЩЕ СЪДИ ДАМАДЖАНЪ ЗА СЪЩОТО.....ОООХААА .....ЕЕЕХ ....., ЧЕ ВЕСЕЛА КОЛЕДА Е....ЕЕЕЕЕЙЙЙ .....А ........
СОНЯ

2022.12.07 | 22:02

57
КОЛТУКЛИЕВА ЩЕ СЪДИ ДЕПУТАТ ОТ ПП, ПО ЧЛЕН 146 ЗА КЛЕВЕТА , ЧЕ ЦИТИРАМ..." ГЕРБ ВИ ПЛАЩА И ДПС" .....ОООХААА ..., РЕПОРТЕР ОТ СКАТ СЪЩО ЩЕ СЪДИ ДАМАДЖАНЪ ЗА СЪЩОТО.....ОООХААА .....ЕЕЕХ ....., ЧЕ ВЕСЕЛА КОЛЕДА Е....ЕЕЕЕЕЙЙЙ .....А ......

Добави коментар

Водещи новини