Президентът на Гърция пристига на държавно посещение у нас

  • 07 декември 2022 17:22

  • 742
  • 3
Президентът на Гърция пристига на държавно посещение у нас
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

По покана на държавния глава Румен Радев на държавно посещение у нас ще бъде президентът на Република Гърция Катерина Сакеларопулу.

Последващото задълбочаване на стратегическото партньорство в различни области като икономиката, енергетиката, културата и туризма, както и сътрудничеството между България и Гърция в ЕС и региона на Югоизточна Европа, се очаква да бъдат сред акцентите по време на срещата на двамата президенти.

На 8 декември, четвъртък, от 10.00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен Радев ще посрещне Катерина Сакеларопулу с официална церемония. Президентът на Гърция ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин. От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Гърция.   

Радев: Висшето военно ръководство трябва да продължи да отстоява ускоряването на модернизацията на Българската армия

В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала държавният глава Румен Радев ще удостои гръцкия президент Катерина Сакеларопулу с орден „Стара планина“ с лента за нейните заслуги за  развитието на двустранните отношения между България и Гърция. След церемонията президентите Радев и Сакеларопулу ще направят съвместни изявления за медиите, съобщиха от прессекретариата на Президентството.  

В рамките на посещението на държавния глава на Гърция у нас са предвидени срещи с министър-председателя Гълъб Донев и с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.

Филип Епитропов
742 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:45

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.07 | 18:04

2
Браво на Румен Радев!

2022.12.07 | 18:23

3
България + Русия= вечна дружба!

Добави коментар

Водещи новини