Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 06 декември 2022 18:27

  • 861
  • 1
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване два законопроекта, свързани с антикорупционното законодателство. Това предвижда първа точка от проекта на програма за работа на депутатите тази седмица, публикуван на страницата на Народното събрание. 

Първият е законопроект за противодействие на корупцията с вносители съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и група народни представители. Вторият е законопроект за противодействие на корупцията сред лица, заемащи висши публични длъжности, и е внесен от Министерския съвет.

Предвижда се народните представители да разгледат на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, в Закона за кадастъра и имотния регистър, както и законопроекти за изменения в Закона за предучилищното и училищното образование. На първо четене се очаква да бъдат разгледани изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, в Закона за обществените поръчки и в Закона за водите. Депутатите ще продължат с първо гласуване на законопроекта за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. 

Първа точка от проектопрограмата за четвъртък предвижда депутатите да обсъдят законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство за стратегическо партньорство между правителството на Република България и правителството на Обединените арабски емирства.  

В предложения дневен ред е второ гласуване на промени на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

Заседанието на парламента стартира с блиц контрол

Предвижда се в четвъртък депутатите да изслушат служебния министър-председател Гълъб Донев относно заявката на Нидерландия и Австрия, че няма да подкрепят България за присъединяването ни към Шенгенското пространство.

Според проектопрограмата тази седмица в парламента ще има изслушване на директора на НЕЛК Кънчо Райчев относно проблеми на хората с увреждания в работата на ТЕЛК и НЕЛК, както и на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков за строителството и напредъка на трансевропейски транспортен коридор IV, в частта му преминаваща през територията на Република България в участъка Видин – Кулата, магистрала „Хемус“ и магистрала „Черно море“. 

Предвиден е и редовен петъчен парламентарен контрол. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.12.06 | 20:12

1
Искам всички политици без изключения да ги видя закопани на два метра под земята !

Добави коментар

Водещи новини