Президентът Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание

  • 06 декември 2022 16:36

  • 868
  • 2
Президентът Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

На 7 декември, сряда, от 14.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания. Това съобщиха от пресцентъра на Президентството. 

Със свой указ президентът освобождава генерал-майор Михаил Попов като Командир на Сухопътните войски и го назначава на длъжността „Заместник-началник на отбраната“. Държавният глава ще го удостои с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“.

Бригаден генерал Деян Дешков се освобождава от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“ и с указ се назначава за Командир на Сухопътни войски.  Той ще бъде удостоен от президента с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Президентът назначава полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по операциите в щаба на многонационалния корпус „Югоизток“ в Сибиу, Румъния. На церемонията държавният глава ще го удостои с  висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Радев щe участва в тържественото отбелязване на 80-годишнината на Националната спортна академия „Васил Левски“

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
868 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.12.07 | 01:06

2
Румен Радев ще спаси България от соросоидните идиоти.
софия

2022.12.06 | 16:48

1
не си президент бе мишко

Добави коментар

Водещи новини