Демерджиев за твърдението за стрелба по бежанци на границата с Турция: Не е вярно

  • 06 декември 2022 16:25

  • 1171
  • 0
Демерджиев за твърдението за стрелба по бежанци на границата с Турция: Не е вярно
© Булфото

Не е вярно твърдението. Смесена българо-турска комисия разследва този инцидент още от 1 октомври. Имаше такива твърдения. Турската страна веднага ни предостави данни, изпратили сме екип, тече разследване. Такова разследване тече, доколкото ми е известно, и в прокуратурата, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. по повод твърдението за стрелба по сирийски бежанци на границата с Турция, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1540

Искам да обърна внимание обаче, че нашите гранични полицаи, включително и в този случай, са подложени на изключителна агресия – агресия, която води до осакатяване на служители, до разрушаване на местата, където тези служители трябва да изпълняват задълженията си. Тази агресия ще бъде посрещната с необходимите ответни мерки. Ако до вчера ни убеждаваха, че нашата грамица може да се премине срещу 50 евро, сега ни убеждават точно обратното – че ние девет пъти възпираме някой да я премине и понякога използваме оръжие. Понякога може да използваме оръжие, но не и в този случай, подчерта Демерджиев.

МВР с позиция след разследването на "Скай нюз" за български гранични полицаи

По думите му граничните полицаи имат много строги инструкции за действие.

Дали сме им инструкции как да пазят живота и здравето на мигрантите, дали сме им и инструкции как да пазят собствените си живот и здраве. За мен е много положително, че при срещите с турската страната имаме много положителен отзвук за това, което се случва през последните месеци. Те отчитат, че начинът, по който "Гранична полиция" се отнася с мигрантите в момента, е много по-хуманен. Но в една конфликтна ситуация, в която мигрантите застрашават живота и здравето на нашите гранични полицаи, не очаквайте те да стоят безучастно. Когато са нападнати, винаги могат да използват оръжие, в противен случай те дават предупредителен изстрел, след което могат да стрелят, ако не бъде изпълнено съответното разпореждане или ако бъдат застрашени животът и здравето им, каза още вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1171 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини