Първан Симеонов коментира политическата обстановка и номинацията на проф. Габровски

  • 06 декември 2022 14:34

  • 922
  • 4
Първан Симеонов коментира политическата обстановка и номинацията на проф. Габровски
© Булфото (архив)

Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да покаже ГЕРБ с човешко лице. За да излязат от изолацията. Още преди 4-5 месеца казах, че това ще бъде играта - не толкова да се състави правителство, колкото да не изглеждаме виновни, ако все пак се отиде на избори. Това каза пред БНР Първан Симеонов, "Галъп Интернешънъл". 

И прогнозира, че Кирил Петков и Асен Василев, "които са комбинативни и подценени", ще направят подобен ход. 

Политолог: Проф. Габровски ще бъде изгорен като кандидат за премиер

"Това е един мач, в който топката се разменя между двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха непредизвикана грешка - прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на БСП и ДПС, а и повярваха в собствената си пропаганда. Така се наредиха на грешната страна на историята". 

В предаването "12+3" социологът посочи сериозен проблем - личностите в политиката развиват болезнен нарцисизъм: 

"БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред... Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира". 

По думите му президентът е в ситуация - "както се харесваше на всички, има опасност да остане равно отдалечен от всички": 

"Той влиза в ролята на диспечер в политическия процес и като режисьор на пулт може да дава повече сила на лагера "Промяна" и на лагера "Статукво", в зависимост от ситуацията. В момента президентът носи и отговорността на властта". 

Според него политическата криза може да се превърне в криза на демокрацията. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
922 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НИКОЛАЙ ИЛИЕВ, БРАТ МИ

2022.12.06 | 22:54

4
ВИ ГО БЯХ НАЗНАЧИЛ ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ. СЕГА ОБАЧЕ, ЩЕ ВИ ИЗ Б И Я ДО КРАК. А ТОЯ НИКОЛАЙ, Е НА ХРАНИЛКАТА И СЛУШКА. :)
Гълъбов

2022.12.06 | 15:27

3
аман от платени тролове
PaulaFox

2022.12.06 | 15:10

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

2022.12.06 | 14:41

1
Страхотно лице дано не се е размножил

Добави коментар

Водещи новини