Зам.-министърът на земеделието: Не е имало контрол от БАБХ на "Капитан Андреево"

  • 06 декември 2022 08:21

  • 639
  • 2
Зам.-министърът на земеделието: Не е имало контрол от БАБХ на "Капитан Андреево"
© Булфото (архив)

Бариерата е била вдигната и в страната, и в Европа, са влизали пратки без да бъдат контролирани от БАБХ, не е имало контрол, заяви в "Денят започва" Крум Неделков, заместник-министър на земеделието по повод рокадите в Българската агенция по безопасност на храните.

Той подчерта, че в момента частната лаборатория на "Капитан Андреево" не изпълнява абсолютни никакви функции, всичко се изпълнява от служители на БАБХ.

Гечев: Докато съм министър сегашният контрол на границата няма да се промени

Крум Неделков поясни, че служебното правителство е заварило хаос и безпорядък на "Капитан Андреево".

"Трябваше да се е действало с ясен план. Трябваше да регулираме трафика и да организираме контрола, в момента централната лаборатория има по-голям капацитет", допълни Крум Неделков.

Той отрече твърденията за прекратяване на съдебни дела.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
639 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
БАБХ

2022.12.09 | 16:16

2
Аз ще ви кажа защо никой не иска този режим да се оправи. В Хасково има акредитирана лаборатория към БАБХ с перфектно обучен персонал Акредитацията на един метод не продължава повече от 1-2 месеца от подаване на заявлението в БСА, т.е. необходимо е само закупуването на оборудването и консумативите за този метод за изпитване на пестициди. Не е нужно да се строи нова лаборатория. Министъра обясняваше как е необходимо половин година - ЛЪЖА. Даскалов - 7 месеца не направи нищо. Той е лабораторен човек и много добре знае как може да се акредитира метод. Заключение: Никой няма интерес изследванията да се извършват бързо.
Филип

2022.12.06 | 08:53

1
Таки и Ами контролират Капитан Андреево.

Добави коментар

Водещи новини