Желязков (ГЕРБ): Проф. Габровски има голяма свобода на движение, ние ще го подкрепяме

  • 06 декември 2022 08:16

  • 839
  • 5
Желязков (ГЕРБ): Проф. Габровски има голяма свобода на движение, ние ще го подкрепяме
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Ние търсим по-широк консенсус. Затова още в началото направихме така, че разговорът да се води от политически неутрални лица – президентът Плевнелиев, Соломон Паси. 48-то НС трябва да съществува, защото важните решения се взимат в парламента. Това заяви Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в студиото на бТВ.

"Футболната тематика и метафората бяха силни, но има нещо, наречено движението финт. Ясно е, че в нормална политическа ситуация лидерът на партията става премиер. Предлагането на силно партийна кандидатура – можеше да е Десислава Атанасова, Томислав Дончев, щеше да е признак за търсене на по-тясна политическа подкрепа", смята той.

"Слагаме на масата за разговори нашата програма за управление – има в нея всичко, от което има нужда. Около приоритетите ние ще водим този разговор. Въпросът е да се преодолеят червените линии", категоричен е Желязков.

По думите му приоритет на проф. Николай ГабровскиНиколай ГабровскиД-р Николай Габровски завършва медицина в Медицинска Академия - гр. София през 1996 е с кого ще разговаря и какъв състав на кабинет ще предложи: "Той има голяма свобода на движение. Ние ще го подкрепяме и ще носим политическата отговорност. Предполагам, че той има яснота за целия състав."

Как реагираха политическите сили на номинацията на ГЕРБ за премиер?

"Видяхме опитът в 47-то НС, където се събраха политически антиподи. Когато се говори „с тези няма”, „с онези няма”, това е разговор от вчера", каза още той.

Той заяви, че бивши министри на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в по-скоро няма да има в състава на кабинета.

„Правилото на реципрочността в политиката – „Продължаваме промяната” направиха необходимото бързо да се дистанцират от произхода си. Това политическо заяждане с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на мина отвъд границите на диалога между парламентарната група на ПП и държавния глава. Той влезе в по-гореща фаза. Тези изречения са по-скоро външният израз на отношението. Не е имало срещи между Радев и Борисов – това е ясно и може да се докаже с факти”, допълни още той.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
839 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
пуууиуиуоип

2022.12.06 | 11:21

5
когато Путин спре петрола и газта и като Габровски събере щаба и почне с ваксини, маски, зелени сертификати и бай Шиле земе ли да се уСмихва под мустак ТОГАВА СТАВА СТРАШНО!
Ботокса

2022.12.06 | 10:50

4
Ей, Тоя Седесари тка лошо ми го отпра ..... По лош е дори от Карамазов ...... Разоря ми Анала
Хахаха

2022.12.06 | 09:43

3
"Не е имало срещи между Радев и Борисов – това е ясно и може да се докаже с факти”, допълни още той." - с какви "факти" ще докажеш нямането на нещо, идиот? А среща че е имало и че не е била една - дали пряка, дали с посредници - е ясно и на малките деца.
Емѝ...

2022.12.06 | 09:41

1
Да, може да се движи нагоре и надолу и да се върти на 360 градуса върху чепа на тиквата.

2022.12.06 | 09:42

2
както всяка добра кypва, какво лошо има?

Добави коментар

Водещи новини