Румен Радев разговаря с президента на ЕБВР

  • 05 декември 2022 19:40

  • 598
  • 2
Румен Радев разговаря с президента на ЕБВР
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

България работи за дългосрочни решения, които да гарантират надеждност и автономност на енергетиката и да минимизират негативните ефекти от нови енергийни кризи в бъдеще.

Това заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с президента на Европейската банка за възстановяване и развитие Одил Рено-Басо в Тирана. Държавният глава е на посещение в Албания за участие в срещата на върха ЕС-Западни Балкани, съобщиха от прессекретариата на Президентството. 

Румен Радев заминава на посещение в Албания

Президентът подчерта, че преходът към зелена икономика трябва да води към укрепване на националния капацитет за производство на евтина електроенергия, с което да се осигурят както нуждите на България, така и да се подпомага енергийният баланс в региона. Изпълнението на заложените в Националния план за възстановяване и устойчивост цели за намаляване на въглеродните емисии и съхраняване на електроенергия трябва да се постигнат така, че да бъдат използвани в максимална степен националните енергийни ресурси, натрупаният опит и научният потенциал на страната, посочи още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Във връзка с това беше откроена идеята на водещи български университети, учени и представители на бизнеса за съхраняване на електроенергия чрез създаването на подземна ПАВЕЦ в региона на Маришкия басейн с технология, която вече е внедрена в някои държави. 

По време на срещата държавният глава призова за превръщането на свързаността в Югоизточна Европа в приоритет както за държавите от региона, така и за международните финансови институции. Това, според държавния глава, е от ключово значение за осигуряване на алтернативни вериги на доставки, недопускане на дефицит и последващ ръст на инфлацията. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отново подчерта, че за разлика от Централна Европа, разстоянието между двата моста на река Дунав, свързващи България и Румъния, е 300 километра, което не е в интерес на развитието на икономическите връзки на двете държави, нито на ЕС.  

Последвайте канала на

Филип Епитропов
598 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пожизнен вожд пут

2022.12.05 | 20:29

1
В кремълската клоака около Балкана,всичко което е в масмедийте е кремълски екскремент. Я има,я няма един файтон българи,другото е слайняни. За пет века турците с всичкото клане и покръстване,не успяха да унищожат българщината,но кремълските сатрапи го сториха за век. Майко Българийо,идиотчетати казват,че българин и слайнянин е едно и също!!!...
PaulaFox

2022.12.05 | 22:12

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини