Крум Зарков: Наказателната репресия е важен инструмент, но никога не може да бъде достатъчен

  • 05 декември 2022 14:00

  • 405
  • 1
© Булфото

Наказателната репресия е важен инструмент, но никога не може да бъде достатъчен. Това заяви служебният министър на правосъдието Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо по време на Международна конференция на тема „STOP HATE SPEECH“.

Той приветства форума и възможността да вземе участие в него. "Продължаваме с последователните усилия на Министерство на правосъдието и българската държава, за да противодействаме езика на омразата и подбудените от него престъпления. Наказателният кодекс на Република България познава престъплението на реч на омразата. Нещо повече – подбудите: расистки, ксенофобски, дискриминационни, действат като утежняващо вината обстоятелство при редица престъпления", добави той. 

НА ЖИВО: Иван Гешев: Злото започва с реч на омразата, да се борим с дела срещу нея

По думите му, наказателната репресия е важен инструмент, но никога не може да бъде достатъчен. "Напоследък, четейки какво се пише в мрежата, си спомням за една прословута сентенция на Пол Валери: "Войната означава съвършено непознати един на друг хора да се убиват един друг за славата и благото на други хора, които отлично се познават един друг, но не се убиват", добави служебният министър. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
405 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 22:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини