Бивш зам.-министър на вътрешните работи: Неприемането ни в Шенген беше очакван развой

  • 05 декември 2022 07:48

  • 1140
  • 1
Бивш зам.-министър на вътрешните работи: Неприемането ни в Шенген беше очакван развой
© БНТ

Неприемането на България в Шенген беше очакван развой. Това коментира Филип Гунев, бивш зам.-министър на вътрешните работи в предаването “Денят започва” по БНТ. 

В Нидерандия предстоят парламентарни избори. Тамошното правителство вижда това като вътрешнополитическа тема. И не може да позволи обществото да мсили, че допускат повече мигранти. След 2015 г. в  момента влизат многократно повече мигранти. Ние трябва да продължаваме да опитваме, добави Гунев. 

Причината поради, която смятам че всички европейски институции подкрепят България за влизането в Шенген е създаването на един механизъм, който следи дали България изпълнява върховенството на закона. Ефективен метод дали се справяме с корупцията е спиране на еврофондовете. Относно мигрантите на границата - Фронтекс докладва ежедневно. Ако сметнат, че не си вършим работата, те имат правото да ни пратят до 10 000 граничари на българо-турската граница. Това не се случва, уточни още бившият зам.-министър вътрешните работи. 

Премиерът се среща с трима министри заради казуса "Шенген"

По думите му в европейското законодателство има определен начин, по който се пазят границите. 

Българските реакции са странни. Гледат да се възползват вътрешнополитически. Борисов каза, че ще запечата границата, което няма как да стане. Кирил Петков каза, че ще спре корупцията, което също няма как да стане. Нидерландия изпозлва вътрешните кризи, без да споменава нещо конкретно. Последните месеци бяха загубени. Политчиеските и дипломатически совалки трябваше да бъдат по интензивни, коментира Гунчев. 

Според него ако Румъния бъде приета ше бъде още по-трудно на България.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1140 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.05 | 12:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини