КНСБ: Президентът трябва да упражни влиянието си върху служебния кабинет, който да внесе нов бюджет

  • 01 декември 2022 14:17

  • 314
  • 1
КНСБ: Президентът трябва да упражни влиянието си върху служебния кабинет, който да внесе нов бюджет
© Булфото (архив)

Президентът Румен Радев трябва да упражни влиянието си върху служебния кабинет, който да внесе бюджет за 2023 г. Това каза на пресконференция на тема „Липса на адекватно финансиране за издръжката на обществения сектор за 2022 - 2023 г.“ президентът на Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

Той припомни, че по време на срещата си с президента на 11 ноември, Радев е поел ангажимент за съвместна среща с участието на служебния министър-председател Гълъб Донев, служебния финансов министър Росица Велкова-Желева и с представители на КНСБ, на която да бъде обсъден проектобюджет за следващата година.

Това трябва да се случи незабавно, за да има преди Коледа обсъден поне на първо четене проектобюджет за 2023 г. Повечето българи очакват такъв бюджет, повечето политически групи искат нов бюджет, така че смятам, че има реални предпоставки това да се случи и президентът е този, който трябва да отиграе финалния ход, добави още Димитров.

Синдикатите отидоха при президента. Той им заяви: Не искам цялата власт, партиите да започнат да си говорят

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.01 | 19:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини