Камбарев (ПП): Всяка парламентарна партия трябва да има представител в ЦИК

  • 01 декември 2022 12:08

  • 312
  • 0
Камбарев (ПП): Всяка парламентарна партия трябва да има представител в ЦИК
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Партиите от статуквото казват, че всяка парламентарна партия трябва има представител в ЦИК, a после се отмятат и предложението не се прие. Ние обаче поддържаме тази позиция постоянно. Това каза за "Твоят ден" Михал Камбарев от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

По думите му Общественият съвет трябва да остане.

Ако ГЕРБ решат да си променят мнението, ще им го напомним. Кодът от машината е само един, има ключове, които дават достъп до софтуера. Машините не са свързани една с друга или с интернет, ако някой реши да прави манипулация, трябва да отиде до всяка една. Кодът беше предоставен на парламентарните групи, защо от ГЕРБ и ДПС не са отишли да го видят, не мога да кажа. Няма проблем, има прозрачност, смята Камбарев. 

Парламентарните партии остават без свои хора в ЦИК, край на тъмните стаички

Според него заявките, които г-н Борисов е правел по телевизията, не се спазват от неговата парламентарна група.

Става дума за преброителните постове, казаха, че ще ги подкрепят, но не го направиха. Имаше и предложение за заплащане на СИК, тъй като се очаква да е повече работата. На първо гласуване не се прие, а след като опозицията казаха, че са обещали, го подкрепиха, обясни Камбарев. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
312 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини