Корнелия Нинова към партиите: Президентът Радев заложи капан и вие скочихте в него с двата крака

  • 30 ноември 2022 14:52

  • 3978
  • 14
© БСП
Слушай новината Слушай новината

Случи се това, за което предупреждаваме от преди месец и се обърнахме към вас тогава с молба за срещи и разумен разговор по най-важния въпрос за страната – бюджета. Проведохме такива срещу между групите. Постигнахме минимум съгласие, резултат обаче няма. Случи се това, което също предвиждахме и сме изразявали публично. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на заложи капан, вие скочихте в него с двата крака и той щракна. В продължение на 5 часа днес се замеряхте с обвинения и обиди – кой какво правил миналата, по миналата и преди 15 години. И след 5 часа решение няма. Решение за народа и икономиката няма. Това беше капана. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за от парламентарната трибуна, цитирана от пресцентъра на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"И знаете ли утре какви ще са изявленията на служебния кабинет и президента Радев – „Ето аз им дадох възможност. Ето внесох продължаване на бюджета. А те лошите партии и още по-лошите депутати ви съсипаха. Не могат да вземат решение“. Това е голям политически въпрос. Ще се разберем и за брутен вътрешен продукт, и за баланс търговски. За всичко можем да се разберем, правили сме го. Имаме разум за това всички ние тук. С това другото няма да можем да се справим. Защото ден по ден в българското общество се наслагва – добрият президент, лошите партии и абсолютно некадърния парламент", допълни тя.

"За 10-ти път поставяме въпроса – имаме ли чувство за защита на парламентарната демокрация? Имаме ли чувство за самосъхранение като партии, които представляваме хората. Защото служебното правителство не представлява никого. То е назначено от един човек. Ние каквито и да сме тук лоши или добри – представляваме хора след себе си. И нашата цел би трябвало да е да изразяваме мненията и желанията на тези хора" изтъкна Нинова.

Депутатите отхвърлиха искането на ПП служебното правителство да внесе бюджет за 2023

Какво се чу от колегите от ГЕРБ, ДБ и „Възраждане – „Бюджетът на предишното правителство бил страшно лош. Ама дефицити, дългове, катастрофа финансова“. Първо – той наистина е подкрепен от всички вас – защо тогава сте го подкрепили като е бил лош? Второ – като е толкова лош тогава защо президента Радев предлага той да продължи да действа? Трето – като е див популизъм как така 20 млрд. се превърнаха по време на това управление в безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсии, на минимална заплата и майчинство, увеличаване на ваучерите за храна на работниците. Популизъм е когато говориш и обещаваш нещо – излъгваш хората и не го вършиш. Ние го говорихме, обещахме и свършихме, подчерта лидерът на левицата.

Затова ви моля с общите приказки „ама тука ще се развихри един див популизъм“ – да престане. Аз съм тук да защитя социалната политика на управлението на кабинета, в който участвахме. И то е факт – 20 млрд., близо 1/3 от разходите отидоха за социални политики. Не за помощи и подаяния, а за трайна и последователна политика за деца и млади хора, за работници и за възрастни хора, и за пенсионери, призова Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"И сега пред какво сме изправени? Пред катастрофа. Някои от вас твърдят, че ако служебното правителство внесе бюджет – тук ще се развихрят популистки предложения между 1-во и 2-ро четене. Уважаеми, колеги – то и по това тяхното, което е внесено сега пак ще има предложения между 1-во и 2-ро четене, и пак ще се развихрите. Каква е разликата? Второ – служебният кабинет не можело и не бива да внася бюджет, защото зад него няма трайно политическо мнозинство. С кое трайно политическо мнозинство служебното правителство превзе държавата сменяйки от директор на агенция до чистачките във всички ведомства, служби и каквото се сетите. Превзеха държавата. С кое мнозинство, с кои политически кадри и партии овладяха държавата за няколко месеца? Кое политическо мнозинство им възложи да правят търгове за газ за след още 10 години, хайде самолетите тук минаха с едно политическо мнозинство. Но знаете ли колко неща се случват без политическо мнозинство? Нямате ли интуиция какво се случва в държавата – пълзяща еднолична власт. Подхвърлят ни се тука провокации и вие се хващате", предупреди тя.

"Колеги, това, което днес правите ГЕРБ, ДБ, „Възраждане“, тези които не искате да има нормален бюджет. Това е публично общо харакири на политическите партии. Това е признание, че не можем да се справим с управлението на държавата, с бюджетирането и с осигуряването на хората и икономиката на нормален живот. По причините, които изтъкнах досега. Законът трябва да е над всичко и той задължава служебното правителство да внесе бюджет. Добър или лош – те да преценят. Първото нещо, за което настояваме е да се изпълняват законите на България. Второто нещо е като внесат бюджета да намерим колективен разум и да видим приемаме ли го, одобряваме ли го, влошаваме ли го и да го гласуваме. Трето – да дадем чрез тези две действия на икономиката предвидимост и предсказуемост, на хората спокойствие и на държавата – сигурност. Обратното е хаос, катастрофа и още една крачка към унищожаването на парламентарната демокрация", посочи още Нинова.

Мая Йорданова
3978 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Димо

2022.12.08 | 19:00

14
Мъ-сница разсипа БСП. Вредна за България
PaulaFox

2022.11.30 | 20:55

13
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
ВАСИЛИЙ 2 БЪЛГАРОУБИЕЦ

2022.11.30 | 19:07

12
ЩЕ ВИ НАБУЧА ЧЕРЕПИТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА И БУРГАС!
ВАСИЛИЙ 2 БЪЛГАРОУБИЕЦ

2022.11.30 | 19:06

11
ПСЕТА, ДО КРАК ЩЕ ВИ ИЗ К О Л Я ТОЯ ПЪТ!
ВИДИНСКАТА ЧИ ФУТ КА

2022.11.30 | 19:05

10
ПАК ОБЯСНЯВА И РАЗЯСНЯВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГОВОРЕЩИ ПСЕТА :)
ОТВРАТ

2022.11.30 | 15:49

1
най-голямата грешница в парламентарната кочина предколедно квичи, ли квичи. вия я само с кколко скъпи дрехи е облечена.
срамота

2022.11.30 | 17:03

9
ами че гола ли да ходи - ужас!
Казах:

2022.11.30 | 15:50

2
Точно затова трябва да станем президентска република!

2022.11.30 | 17:02

8
путинофил?
Александър

2022.11.30 | 16:22

3
Тая когато се извини на народа че ни натресе Радев а той ни натресе Премяната тогава хората ще и повярват !

2022.11.30 | 17:01

7
точно.
фен

2022.11.30 | 16:41

5
Тоз ахмак ви виновен, че не можете да разделите баницата

2022.11.30 | 17:00

6
на работата - лекото, а на баницата - мекото.
фен

2022.11.30 | 16:40

4
Дати.....амайкатагнуснабиволскакорумпирана!!

Добави коментар

Водещи новини