Цеков (ПП): ГЕРБ ще се съгласят за машинното отчитане от вота

  • 30 ноември 2022 11:44

  • 638
  • 5
Цеков (ПП): ГЕРБ ще се съгласят за машинното отчитане от вота
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Проектът за декларация бе внесен в парламента още на 1 ноември, не незнайно защо не бе включен досега. От ПП заявихме неколкократно, че служебният кабинет абдикира от задължението да внесе реален бюджет, това е в ущърб на българските граждани".

Това заяви в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS депутатът от „Продължаваме промяната” Андрей Цеков.

„Тезата ни е подкрепена от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и от ДБ. Нямаме мнозинство, вероятно удълженият бюджет ще бъде приет на второ четене, ако не ни подкрепят. Това е бюджет, който подценява приходната част на бюджета.Няма да са възможни промени с това мнозинство, което иска да запази сегашния бюджет”, каза Цеков.

Според депутата ще „продължава блицкригът, който хартиената коалиция започна на 16 ноември. Очевидно, че щурмовите бригади имат предимство. Ще продължим борбата по всеки един текст на въпросния законопроект (на бюджета – б.р.)”.

НА ЖИВО: Парламентът обсъжда декларация на ПП за внасяне на нов бюджет за 2023 г.

Относно възможността за връщане на хартиената бюлетина Цеков каза, че все още няма гласуване по текстовете за бюлетините и машините. „ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще се съгласят за машинното отчитане от вота”, смята той.

Запитан дали ще подкрепят предложението на партия „Възраждане” за закриване на „Информационно обслужване”, той отговори, че: „Информационно обслужване е мастодонт в държавната администрация, има доста критики, но сега не са нужни експерименти. Особено когато ни предстоят избори”.

„Няма скандал около достъпа до кодовете. Кодовете винаги са били достъпни за всяка една партия, която е искала достъп до тях. Само ПП и ДБ са искали достъп, останалото е пушилка от „Хартиената коалиция”, допълни Цеков.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
638 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 21:01

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Анонимен

2022.11.30 | 19:09

4
Да, ама друг път.
Генади

2022.11.30 | 15:03

3
В крайна сметка би трябвало ЕС да издаде директива за забрана на машинното гласуване и бързо ще се реши въпроса!

2022.11.30 | 11:53

1
Точно в машинното отчитане стават шашмите!

2022.11.30 | 12:09

2
A tam kade pipne kradlia ručička kvo stává?

Добави коментар

Водещи новини