Шишков: Ако строителният бранш е недоволен, то логично е да е недоволен от старото управление

  • 30 ноември 2022 08:39

  • 722
  • 3
Шишков: Ако строителният бранш е недоволен, то логично е да е недоволен от старото управление
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Не беше работа на НС да взима това решение за разплащането със строителните фирми, защото това беше работа на предишния министър от редовния кабинет да направи преценка по какъв начин и как да бъдат разплатени старите задължения на пътните фирми. Това заяви в студиото на "Денят започва" регионалният министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по.

По думите му, истината е, че проблемът на пътните фирми е за възлагания, които са се случвали в периода 2018 до началото на 2021 г.

Министър Шишков: Ще платим частично на пътните строители, ако има останали пари в бюджета

"Проблемът е, че тези възлагания, които са били веднъж многократно надвишени като финансова стойност и втори път, че част от тези ремонти представляват основни текущи ремонти. Това е капан, в който попаднаха строителните фирми и целия строителен бранш", обясни Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по - министър на регионалното развитие и благоустройството.

Той припомни, че при предишните два служебни кабинета те протестираха за това, че не са си получили парите, но истината е, че имаше в бюджета 300 млн. лв. и възлагане за над 1 млрд. лв.

"Ако строителният бранш е недоволен, то логично е да бъде недоволен от старото управление, което е управлявало страната до средата на 2021 г. Ние обаче сме в непрекъснат диалог с тях, не ни изненада решението на Конституционния съд и на всички ни е ясно, че пари в бюджета тази година няма за старите вземания. Още повече, че от бюджета за тази година НС взе 500 млн. лв. и разплати старите плащания", уточни министърът.

Шишков допълни, че ако има възможност до края на годината би могло да бъдат разплатени част от тези пари, а останалите да бъдат разплатени от бюджета за следващата година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
722 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.30 | 11:04

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Sarbeca Z

2022.11.30 | 10:03

2
Изрод
баба гицка

2022.11.30 | 09:00

1
КОЙ измисли " невалидна бюлетина" има ли рачерктнато квадратче = има вот - защо ако е надраскана допълнително да е невалидна - ТАКА НЯКОЙ ИСКА ДА СЕ НАЛОЖИ НЕКОРЕКТНО - НЯМА НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ

Добави коментар

Водещи новини