Областният управител на Хасково хвърли оставка, завежда дела за клевети срещу себе си

  • 29 ноември 2022 19:22

  • 4767
  • 1
Областният управител на Хасково хвърли оставка, завежда дела за клевети срещу себе си
© Facebook
Слушай новината Слушай новината

Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост. Аз съм в отпуск, за да няма съмнение, че оказвам контрол върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. Това написа в профила си във Фейсбук областният управител на Хасково Минко Ангелов.

"През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани", посочва той.

Премиерът Донев увери българските граждани: Няма да бъдете на студено и тъмно тази зима

"За клеветническата кампания организирана срещу мен ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си", закани се Ангелов.

По-рано днес служебният премиер Гълъб Донев обяви по време на парламентарния контрол, че областният управител на Хасково Минко Ангелов е подал заявление за освобождаване от длъжност и е в отпуск. Министър-председателят допълва, че при наличието на най-малко съмнение по отношение на действията на областния управител на Хасково, той ще бъде освободен. 

Повод за думите на Донев стана въпрос от народния представител от "БСП за България" Смиляна Нитова, която поиска да разбере какви действия ще предприеме служебното правителство след оповестена в медиите информация за контрабанден внос на парфюми от Турция, в който е замесено името на областния управител на Хасково. От "Българска легия Антимафия" има и подаден сигнал за корупция до президента Румен Радев, стана известно от въпроса на народния представител.

"По сигнала, постъпил при президента Румен Радев, е уведомена прокуратурата, МВР, ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Първоначални резултати се очакват през следващите няколко дни", увери Гълъб Донев.

"Областният управител на Хасково подаде заявление за освобождаване от длъжност във връзка с текущата проверка. Решението на Министерския съвет относно оставката ще бъде взето незабавно след първоначалните резултати от разследването на МВР или на друг от компетентните органи", допълни служебният премиер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4767 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.29 | 22:06

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини