Президентът на Косово пристига у нас по покана на Румен Радев

  • 29 ноември 2022 17:10

  • 1141
  • 2
Президентът на Косово пристига у нас по покана на Румен Радев
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

По покана на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на официално посещение у нас пристига президентът на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Двамата президенти ще обсъдят теми от двустранния и регионалния дневен ред, както и Европейската перспектива на Косово. Ще бъдат разгледани възможностите за засилване на сътрудничеството в сферите на икономиката, инвестициите,  енергетиката, транспорта, туризма, образованието, науката и културата.

На 30 ноември, сряда, от 10.00 часа на пл. „Св. Ал. Невски“ Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще посрещне Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Президентът на Косово ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.    

Румен Радев проведе среща с председателя на молдовския район Тараклия

От 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на „четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.  

В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR). Отличието ще получи командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов.

Филип Епитропов
1141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.29 | 22:08

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.29 | 17:23

1
Мри!

Добави коментар

Водещи новини