Десислава Атанасова: Търсим всякакви възможности за правителство, най-лесно е да се отиде на избори

  • 28 ноември 2022 12:27

  • 1154
  • 14
Десислава Атанасова: Търсим всякакви възможности за правителство, най-лесно е да се отиде на избори
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Търсим възможност за съставяне на правителство. Най-лесно е да се отиде на избори.

Това каза в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,, предаде БТА. По думите ѝ е най-лесно никой да не носи отговорност какво ще се случва в държавата и България да се управлява от служебни правителства, назначени от президента, и без парламент. "Ние търсим всякакви възможности, включително и това, което каза Бойко Борисов, за техническо, експертно правителство. Но каквото и да е правителството, то трябва да има парламентарна подкрепа", обясни Атанасова. 

Тя каза още, че може да се набележат определени приоритети за работа, като всички лидери на партии да положат подписите си под тях като гарант, че техните парламентарни групи ще гласуват законопроектите, които ще реализират тази управленска програма. По думите ѝ важните теми са инфлация, доходи, бюджет. "Ако искаме да ги решим, трябва да водим конструктивни разговори за съставяне на правителство. Ако искаме закон за държавния бюджет, сега е времето да говорим за стабилност", каза Атанасова.  

Десислава Атанасова: Днес е категорично ясно кой иска да работи за държавата и кой иска бързи избори

Тя коментира, че лагери, крила или кръгове в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма, като определи изказване на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като "политическа закачка". Атанасова каза още, че "Демократична България" търси възможност да не поема отговорност". "Не мога да си обясня инак как БСП ще бъде техен предпочитан партньор за сметка на партия от едно и също европейско семейство, с която да не може да се намерят допирни точки", каза тя.

Според депутата от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов най-добре е правителството да бъде евроатлантическо, което да споделя европейските ценности. По думите му са необходими сериозни преговори и да се съгласува програмата с останалите политически субекти. 

По повод на мигрантския натиск Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, отбеляза, че е вносител на промени в Наказателния кодекс за увеличаване на наказанията за подобни престъпления. "Целта е държавата ни да има ясен отговор на мигрантската криза. Надявам се, че политическото противопоставяне няма да вземе превес", каза още на пресконференцията в Русе Атанасова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1154 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
баба гицка

2022.11.28 | 15:37

11
Аз съм за ГЕРБ и Борисов. Само ГЕРБ ще оправи България.

2022.11.29 | 09:27

14
11 Аз съм за на майкати потката,щее раздеръ цялата.На колене щесе прибере.

2022.11.29 | 09:25

13
- ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ НА БОЙКО БОРИСОВ ПИШЕТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК И НАВСЯКАДЕ-БОЙКО БОРИСОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ БОЙКО БОРИСОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВСЕКИ БОЖИЙ ДЕН НЕКА ДА РАЗБЕРЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЧЕ НИКОЙ НЕГО ИСКА!!НАПРАВЕТЕ ПЛАКАТИ БОРИСОВ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ НОСЕТЕГИ НА ПРОТЕСТИТЕ
PaulaFox

2022.11.28 | 17:28

12
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Народът е с Гешев

2022.11.28 | 13:25

3
Е ако и този път Гешев не вкара Кицата и Асен Швестера в компания със еврейчето Лорер, пък и Лъжливия Кривонос Мравояд в Софийския значи не е за мястото, което заема. Веднъж вече си направи оглушки и не арестува Кичко Кокичката за попълване на документ с невярно съдържание и за далаверите със газа, петрола, Джем Корп, "парапетите" на Лена и конфрикта му на интереси - ДАЛИ ПЪК ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА СЕ СЪБУДИ И ДА ПИПНЕ ЗА ГУШИТЕ ИЗБРОЕНИТЕ ХАЙДУЦИ?
Бай Ставри

2022.11.28 | 14:49

10
kaжи вe ГHYCEH БAНKЯНCKИ YPOД, ДOЛHA БAНKЯНCKA ИЗMET, MPЪCHA БAНKЯНCKA YTАЙKA, БOKЛYK ДOЛEH БAНKЯНCKИ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД, ГHYCEH БAНKЯНCKИ CYPOГAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ПOДЧOBEK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДEГEНEPAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MИЛИЦИOHEP-ДOHOCHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KAНИБAЛ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДИKТAТОР, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MOШEHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KOПAНAPИН:
Бай Ставри

2022.11.28 | 14:49

9
kaжи вe ГHYCEH БAНKЯНCKИ YPOД, ДOЛHA БAНKЯНCKA ИЗMET, MPЪCHA БAНKЯНCKA YTАЙKA, БOKЛYK ДOЛEH БAНKЯНCKИ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДC-ГAД-БЪЛГAРОУБИЕЦ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ИЗPOД, ГHYCEH БAНKЯНCKИ CYPOГAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ПOДЧOBEK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДEГEНEPAT, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MИЛИЦИOHEP-ДOHOCHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KAНИБAЛ, ГHYCEH БAНKЯНCKИ ДИKТAТОР, ГHYCEH БAНKЯНCKИ MOШEHИK, ГHYCEH БAНKЯНCKИ KOПAНAPИН:
Киро в пандиза

2022.11.28 | 13:26

4
Ами то вече има образувана проверка от ДАНС и п.р.о.к.у.р.а.т.у.р.а.т.а и всички се надяваме Кирчето, Асена, Лорер, Ристьо Мазника и Ленчето да се отправят със по една кофа с вазелин кой към Софийския, кой към Сливенския - а бе всеки на мястото си. Те - Кирчето и Асенчо си правиха снимки пред Софийския и предизвикаха съдбата. Следващите им снимки ще бъдат отвътре на оградата.
Сърбеца

2022.11.28 | 14:39

8
Всички тези бок.луци от снимката унищожават и затриват 1300-ната история и слава на България !

2022.11.28 | 14:16

7
Смешно, "семейство" с ДеБили,фиктивен брак все едно сте в брак с мигранти/ДБ/ за да може ДБ чрез евроатлантизма да прикрие далавери и поръчки олигарси,че и гласуваха в ЕП за македонско малцинство.Излагате се Атанасова!Радан що го държите още в ЕНП.
Вики

2022.11.28 | 12:55

2
Мафията вън!!

2022.11.28 | 13:28

6
тиквената мафия.
Емѝ...

2022.11.28 | 13:27

5
Чиба ма, миризлива дуловска пyтко, от НСО-то им се повръща вече.
Илиян

2022.11.28 | 12:53

1
Най - лесно нали ?! Защото парите за избори не идват от вашия , а от нашия джоб. Дайте да си правим избори на всеки 3 месеца , защото сте некадърници. Какъв е смисълът от нови избори , като тиквениците дет можем да избираме са същите ?

Добави коментар

Водещи новини