Буяр Османи: Атаката срещу българския клуб в Охрид е опит за провокация

  • 25 ноември 2022 20:38

  • 1090
  • 5
Буяр Османи: Атаката срещу българския клуб в Охрид е опит за провокация
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Часове след стрелбата по българския клуб "Цар Борис Трети" в Oхрид в интервю за Нова телевизия говори министърът на външните работи на Северна Македония. Буяр Oсмани обяви нулева толерантност към подобни нападения срещу по-малките общности в Северна Македония.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 944

Той заяви, че случилото се срещу българския клуб в Охрид не може да бъде оправдано. По думите му президентът и правителството в Скопие са осъдили атаката срещу клуба и беше категоричен, че МВР ще стигне докрай и ще установи кой е извършителят и кой стои зад тази провокация. Все още няма задържани за стрелбата в Охрид.

„Смятам, че това, което се случва през последните седмици в нашите отношения, е вторичен трус след голямото земетресение помежду ни през последните 2-3 години”, заяви министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи.

На въпрос „Тези куршуми по българския клуб "Цар Борис Трети" срещу България ли са?” той подчерта: „Министерството на външните работи беше едно от първите, което реагира и осъди тези събития. Ние смятаме това за провокации. Опит да се влошат нашите отношения, да има напрежение помежду ни”.

Продължава издирването на нападателите, които стреляха по българския клуб в Охрид

От българското външно министерство определиха стрелбата като "тежко криминално деяние, а не вандалски акт, както го определиха от Скопие. Попитан - какво означава това на дипломатически език, Османи отговори: "Вижте, ние реагирахме един час, след като се случи. Ние не правим правна квалификация. И криминалният акт е вандалски акт. Ние не сме съд, за да правим правна квалификация на делото. Вечерта, когато се случи, аз бях с министър Милков в Барселона и разговаряхме за случилото се. Осъди го президентът на РСМ, правителството, МВР предприема действия. Това, което се случи, не трябва да се приема като отношение към българската общност или като отношение към България”, категоричен беше Османи.

Константин Тодоров
1090 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 22:14

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.25 | 22:23

2
Докато САЩ не изчистят руските агенти от РСМ е безполезно да се коментира.
scarface

2022.11.26 | 06:33

4
Докато САЩ съществува ще има войни болести и смърт
scarface

2022.11.26 | 06:33

3
Докато САЩ съществува ще има войни болести и смърт
ВАГИНИР ПУТИ

2022.12.06 | 01:19

5
КОГАТО ПАДАХА НЕМСКИ СНАРЯДИ ПО МОСКОВСКИТЕ ТРАМВАЙ,КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ ИЗЛЪГАХА ЯПОНИЯ ДА НАДЪНИ САЩ И...ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА. СЕГА СА ХВАНАЛИ ЗА КАНАРЧЕТА КИТАЙЦИТЕ...И ТЕ АКО НЕ СЕ СЕТЯТ,ЧЕ СИБИР СИ Е КИТАЙСКИ...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини