Журналист: Антибългарското говорене в Македония не спира от сутрин до вечер

  • 25 ноември 2022 12:01

  • 749
  • 1
Журналист: Антибългарското говорене в Македония не спира от сутрин до вечер
© Нова нюз

Антибългарското говорене в Македония не спира от сутрин до вечер, това каза журналистът и собственик на „Трибуна.мк” Атанас Величков в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

„В Република Северна Македония има кръгове, свързани и с властта и с опозицията, които защитават руско-сръбски интереси. Стрелбата по българския клуб в Охрид, което не е инцидент както го наричат местните медии, както и провокациите, които се случват имат за цел да бъде спъната Република Северна Македония по пътя към ЕС и определени кръгове от властта да намерят оправдание за това възпрепятстване в македонските българи като провокатори”, каза той. 

Петър Колев: Стрелбата срещу българския клуб в Охрид е престъпление от омраза

Той смята, че целта е да се внуши, че България отново спира Северна Македония да върви напред. Величков допълни, че извършителите на тези актове не получават нужната санкция от компетентните органи.

„Опозицията е активната част, те говорят с открит антибългарски елемент в изявленията си. Такива елементи не липсват и сред представителите на властта”, заяви Величков.

Културно-информационният център, който днес ще бъде открит  в Скопие е към Министерството на културата, намира се в центъра на града и работи активно, поясни журналистът.

След стрелбата по българския клуб в Охрид „Цар Борис III” има засилено полицейско присъствие за откриването на културно-информационният център в Скопие.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
749 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 12:16

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини