Петър Колев: Стрелбата срещу българския клуб в Охрид е престъпление от омраза

  • 25 ноември 2022 08:41

  • 441
  • 2
© Novini.bg/ Canva

Това не е нито инцидент, нито вандализъм. Да се използва огнестрелно оръжие в помещение, в което не се знае дали има някой, е терористичен акт.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 883

Това каза Петър Колев, председател на партията "Граждански демократичен съюз" в Република Северна Македония и представител на българската общност, след като неизвестен извършител стреля в сряда вечерта с оръжие срещу българския клуб "Цар Борис III" в Охрид. При инцидента няма пострадали.

"Винаги когато българската общност в Северна Македония става по-активна в търсене на своите човешки права, започва сериозна реакция, съпровождана с агресия и инциденти. Целта е да бъде изпратен ясен сигнал към българската общност в Северна Македония, че нещата ще загрубяват. И ясен сигнал към българския народ и българската държава, че никой не ги уважава. Това е и престъпление от омраза, което е безнаказано в Северна Македония", коментира Петър Колев.

Продължава издирването на нападателите, които стреляха по българския клуб в Охрид

Радина Лазарова
441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Натъжена

2022.11.25 | 12:16

2
Македония е живата рана на България!! Доскоро питаехме обич и привързаност към нея...Но напоследък срещаме омраза, отчуждение ,жестокост и лицемерие. Така може да мрази само разочарован роднина! Уви! Все повече се налага аналогията ,че РСМакедония е Украйна на Балканите! Към война ли ни теглят??Към братоубийство ли се стремят?
PaulaFox

2022.11.25 | 09:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини