Бойко Клечков (БСП): Въпреки казаните лоши думи, партньорите намират начин да седнат на една маса

  • 24 ноември 2022 21:34

  • 753
  • 2
Бойко Клечков (БСП): Въпреки казаните лоши думи, партньорите намират начин да седнат на една маса
©
Слушай новината Слушай новината

"Връщането на хартиената бюлетина не е наша прищявка и не е от вчера. Това е все пак желанието на нашите избиратели. Ние не сме против машинното гласуване, а искаме избирателят да има възможност, което смятам, че е много демократично", заяви депутатът Бойко Клечков от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е в студиото на "Денят ON AIR".

Според него се получават ненормални положения с протоколи, при които с машина е направен вотът, а при общия сбор след това не се получават резултатите, което навежда на мисълта, че в пространството има някакво вмешателство и някой друг решава за крайния вот.

"Както в хартиената бюлетина, така и в машинното гласуване, ние виждаме съответни нередности и това не може да ни възпрепятства, за да можем все пак да изберем двата вида гласуване. Изборните резултатите могат да бъдат признати от всички, когато всички си гледат работата в самия изборен процес и не допускаме фалшифициране на резултатите", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Проданов (БСП): Въпросът с хартиената бюлетина ще се реши както прецени мнозинството в НС

По думите му с хартиена бюлетина да гласуват хора само над 60 години е дискриминация.

"Колегите от "Продължаваме промяната" и ДБ използват в момента парламентарните тактики и техники, за да направят изборния ден непоносим. От сутринта се занимаваме с това да приемем само заглавието. Създаде се напрежение, квесторите трябваше да въвеждат ред. Това са грозни неща за парламентаризма", категоричен е Клечков.

Той смята, че обществото няма добро мнение за парламента и членовете му и това се поражда от ситуации, в които не може чрез компромиси и спокоен тон да се стигне до търсената цел. Той предполага, че законопроектът за хартиеното гласуване ще продължи доста време.

 

"Ситуациите показват, че по различни парламентарни практики и в най-неизгодните ситуации, въпреки казаните лоши думи, партньорите намират начин да седнат на една маса и да се договарят", каза депутатът.

Той не изключва възможността БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да подкрепи "Продължаваме промяната" по някои политики.

"В момента държавата се намира в много сложна икономическа и политическа обстановка. Онази част от българското население, която е с най-ниски доходи, в момента се нуждае от една сериозна подкрепа във времето, в което се намира", отбеляза Клечков.

Обвини "Продължаваме промяната", че са преписали социалната програма на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Ние с ГЕРБ и ДПС няма да влезем в коалиция за направа на правителство", сигурен е депутатът.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
753 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.25 | 10:01

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.24 | 22:11

1
Искам всички политици да ги видя закопани на два метра под земята ! Всички без изключения .

Добави коментар

Водещи новини