Комисията по бюджет и финанси на НС прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси

  • 24 ноември 2022 16:40

  • 441
  • 0
Комисията по бюджет и финанси на НС прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, внесени от народния представител Костадин Костадинов и група народни представители.

Промените са свързани с облекчаване на режима на подаване на данъчни декларации за имоти, върху които има учредено право на ползване и срокът на ползване е изтекъл или има направен отказ за ползване. С проекта се предлага освобождаване на данъчноосигурените лица от последващо подаване на декларация за имота, тъй като информация за необходимия данък е налична в общината по местонахождение на имота. Депутатите решиха между първо и второ четене да се запознаят с предложенията на Националното сдружение на общините в Република България, за да видят кои могат да бъдат одобрени.  

Депутатите одобриха на комисия удължаването на бюджета

Предлага се в закона да влезе и текст за облагане на моторните превозни средства. Когато превозното средство е собственост на повече от едно лице и собствениците са с постоянни адреси в различни общини, данъкът за него се внася в приход в общината, в която е регистрирано превозното средство, решиха депутатите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини