Стефан Янев: Гласуването на промени в Изборния кодекс не отговаря на дневния ред на обществото

  • 24 ноември 2022 12:12

  • 516
  • 1
Стефан Янев: Гласуването на промени в Изборния кодекс не отговаря на дневния ред на обществото
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В условия на инфлация, в условия на ситуация, в която всеки е загрижен за утрешния ден, за плащането на сметките, в момента изместването на дневния ред по отношение на дебатите и гласуването по Изборния кодекс не отговарят, според нас, на дневния ред на обществото. Това каза лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, ноСтефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен на брифинг на парламентарната група на коалицията в парламента. 

Изместването на дебата от смисления диалог за съставяне на мнозинство и излъчване на редовно правителство като че ли подменя и очакванията на хората, каза Янев.

Не е необходимо от парламентарна зала да даваме повод за нови разделителни линии в обществото, а напротив – да търсим начини и възможности за решаване на текущите проблеми, посочи лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но".

Въпросите, свързани с енергетика, цената на живота, инфлацията и овладяване на мигрантската криза, са много по-важни, каза Янев. Той заяви, че коалицията "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" ще извърши конкретни действия в посока търсене на практични решения в интерес на българските граждани.

На 6 октомври т.г. Европейската комисия прие регламент, който се изразява в няколко основни стъпки – намаляване на консумацията на електрическа енергия, събиране на свръхпечалбите на всички производители и целевото им преразпределение приоритетно към домакинства, малък и среден бизнес, посочи Георги Самандов и допълни, че апелират за правилното прилагане на регламента.

Лют скандал в парламента заради Изборния кодекс, изгониха Настимир Ананиев и отмениха наказанието

По думите му действията на изпълнителната власт до момента са крайно пасивни.

Диалогът и разговорите за съставяне на възможно мнозинство трябва да продължат и ако този парламент работи в следващите месеци и години, той ще има време да се справи и с Изборния кодекс, каза Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в отговор на въпрос. Според него както бързането при връчването на мандат за съставяне на правителство, така и прекаленото бавене не е добра идея. 

Относно заявената от "Продължаваме Промяната" и "Демократична България" готовност с втория мандат да работят заедно за формирането на правителство на малцинството, Янев каза, че споделят принципа, че диалогът е в основата на каквито и да било споразумения, предаде БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
009

2022.11.25 | 22:20

1
ако махнат мъдурките, тоя ше оди при мравин и мая

Добави коментар

Водещи новини