Гърция и България обсъждат проекта "Бургас-Александруполис", но без руски нефт

  • 24 ноември 2022 09:50

  • 468
  • 1
Гърция и България обсъждат проекта "Бургас-Александруполис", но без руски нефт
© Novini.bg/ Canva

Гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас съобщи за интерес от възстановяване на проекта "Бургас-Александруполис".

България и Гърция обсъждат възможностите за възстановяване на проекта "Бургас - Александруполис", но без трансфер на руски нефт ,заяви министър Скрекас.

Преминаването на танкерите през Средиземноморието е прекалено скъпо и бавно, докато през Александруполис е възможно да се снабдява България с горива директно.

Специалистите поясняват, че общата дължина на нефтопровода е 280 километра от които 145 километра на българска територия.

Румъния: Интерконекторът Гърция-България е много важен за нашата страна

Има реална възможност да се възстанови проекта, което ще даде достъп за повече енергийни доставки към България, отбелязват специалистите.

Министър Скрекас съобщи, че е необходимо преди всичко мнението на експерти, като за това ще има две работни групи, които да оценят възможностите от реализиране на проекта "Бургас-Александруполис".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
468 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ukraina55

2022.11.25 | 15:30

1
Браво точно така,всичко руско на боклука и спиране на руските терористи,товае отлична работа, браво.Без руски нефт и газ,Русия ще умре във бавни мъки и ще крещи от болка,никога повече руски сделки само смърт и разруха за Русия и всичко руско да се изхвърли на боклука,не се нуждайме от руските терористи и убици на жени и деца,само изолация за русия и никакви сделки със руските терористи,вън руски свине.Смърт за руските престъпници.Никога повече руско робство.

Добави коментар

Водещи новини