Петков: Готови сме да направим правителство на малцинството, ако нашите политики бъдат подкрепени в зала

  • 23 ноември 2022 18:56

  • 2613
  • 36
Петков: Готови сме да направим правителство на малцинството, ако нашите политики бъдат подкрепени в зала
© БНТ

Откакто свалиха нашето правителство България изпадна в политическа безпътица. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в предаването „Още от деня“ по БНТ. 

ГЕРБ не показва визия, план, коалиционни разговори това е просто едно безвремие. Ние инициирахме разговори за декларация за внасяне на бюджет.  Трябва да решаваме истинските проблеми на хората, свързани с парите. Разговорите завършиха с нищо. Дори това, което беше неполитическо завърши с безвремие. Ние решихме че това трябва да спре. Някой трябва да поемем тази отговорност. С „Демократична България“ заявихме,че не ни е страх да управляваме през тежката политическа зима и поемаме тази отговорност. Другото, което направихме днес е да покажем визия, посочи Петков. 

Според Петков Изборният кодекс ще бъде добър пример дали партиите осъзнават кои са приоритетите за България. И добави, че дават възможност промените ще влязат в зала и как ще се гласува в зала през утрешния ден. 

Асен Василев: ГЕРБ са импотентни и два месеца се занимават с глупости

Те показват, че не ги интересува ПВУ, социалните доходи, а Изборният кодекс. Ако хартиената бюлетина бъде върната, няма как "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" да направи правителство на малцинството с втория мандат. Ние сме готови да правим правителство. Въпросът е те дали са готови да смени,  дневния ред за хартиената бюлетина и да ограничим правата на главния прокурор, което е и второто ни условие. Ако нашите приоритети не бъдат подкрепени, ние няма как да направим правителство на малцинството. Всички тези политики може да бъдат подкрепени ако има воля. Политиците много говорят, но трябва да се определят с действия. Ние им даваме тази възможност. Ако искаме да увеличим доходите за най-бедните, нека подкрепят декларацията за внасяне на бюджета. Всяко едно от тези неща е важно за България, заяви Петков.

По думите му посланието днес е насочено към всички политически партии, които са избрани да решават проблемите на българските граждани.

Смеете ли да подкрепите или се нагаждате, като слагате хартиената бюлетина като първи приоритет. Единственото нещо, което има правителство на малцинството е прозрачност. Ако утре гласуват хартиената бюлетина, как тези хора могат да подкрепят правителство на малцинството. Те ще го свалят след една седмица под някакъв претекст, каза още депутатът от ПП. 

Машините ги избраха ГЕРБ и знаят, че няма манипулация на вота. Готови сме да отворим машините и да покажем тези флашки как записват. Нека не вкарваме подправените бюлетини и чувалите. Един наш депутат показа как можеш да изкараш хартиената бюлетина невалидна само с малко мастило под нокътя. Ако проблемът е в кода имаме време да го направим максимално отворен. Всяка една партия, която гласува така че парламентът да покаже, че тези парламенти могат да бъдат подкрепени. Ние сме готови да носим голямата тежест за правителство, но ако само парламентът е готов да работи с това правителство, обясни още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Петков коментира и казуса с Gemcorp. 

Gemcorp може да бъде приоритет на парламента. Имаме меморандум, а не документ. Министерски съвет в свое заседание е казал да бъде прекратен на базата на доклад на ДАНС. Министерски съвет го отказва и писмото за намерение е прекратено. Дойде представител и каза, че от юли е прекратено, бяха показани и двата подписа. Енергийният министър твърдя, че трябва да разговаряме с „Газпорм“. Изпусна търговете за газ. Този министър е много координиран с ГЕРБ. Трябва да говорим за успехите, които сме постигнали. Те са важни, за да влезем в Еврозоната, да влезем в Шенген, да създадем социални пакети. Защо имаме икономически растеж. НАП не беше бухалка, когато нашето правителство обеща нулева толерантност към корупцията и го спази, допълни Петков. 

Създадоха временна комисия за меморандума с Gemcorp

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2613 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
чъки

2022.11.24 | 08:17

36
киро ануса и чъки какви политици сте вие пълни к авали

2022.11.24 | 00:14

25
НИКОГА ПОВЕЧЕ БАЦЕ И БАЦЕВИЗЪМА .....ХХАХХАААААА... ИСКАШ БАЦЕ,ПОЛУЧАВАШ ОЩЕ ЦЯЛ КУП ИДИОТИ И КОРУМПЕТА
Долния малоумник

2022.11.24 | 07:31

35
Ти добре се разбираш с тиквуня щото си прост, самата тиква ти го каза, че е прост и затова се разбира с простите.
Бай Данчо

2022.11.24 | 01:22

27
Да ти е.ба майката и на простия кирлив олигофрен. бегай при кокорчо да му ближеш едното л.айнено м.ъдо болшевик скапан!

2022.11.24 | 07:24

34
Добрият , лошият , злият и тъпото копеле.
Гаро

2022.11.24 | 03:05

31
Тоя улавец продължава да фантазира! Няма спиране той!

2022.11.24 | 06:54

33
Тоя улавец нямаше право да е премиер с с фалшивата декларация. А и дипломата си не е показал, и тук има нещо фалшиво....
Ленчето

2022.11.24 | 06:49

32
Тия помияри пак ли се готват да лапат,некадърници.
✌️Ванина Колева✌️

2022.11.24 | 02:48

29
.¸¸¸.††††††¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸.Боко-Българоубиецо oт ceлo Xepakoвo, ДAЙ БOЖЕ ГPЪМ ДA ТE YДAPИ изрод гнyceн. ..¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.
⛔➖⛔✌️ Cийкa ЧAКAЛAП✌️

2022.11.24 | 02:48

30
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. ♠♠♠♠Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. ♠♠♠♠За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 78 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R

2022.11.24 | 02:39

28
ааа Кирето става за цирка
Готови сме

2022.11.24 | 01:18

26
Да ти строшим главата, копеле крадливо!
Парламентарно Заблуден

2022.11.23 | 23:03

24
Мчи тя хватката беше ясна!
Гост

2022.11.23 | 22:35

23
Простия тъп крадец иска още да краде тъпунгел долен

Добави коментар

Водещи новини