Атанасова, ГЕРБ: Отпадат тъмните стаички, преброяването ще е с видеонаблюдение

  • 23 ноември 2022 15:06

  • 3492
  • 24
©

Подкрепяме в мнозинство възможността българите да избират начинът на гласуване - с машина или на хартия. Остават предложенията на "Демократична България" машината да изчислява сумарно данните, които да се записват на флашките, които да се предават в РИК, съответно в "Информационно обслужване" и ЦИК. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, пред журналисти в кулоарите на парламента.

По думите и от машинното гласуване ще има хартиена бюлетина, която ще се подпечатва от СИК и ще се брои под видеонаблюдение и чрез записване на момента на извършване на преброяването. 

Отпадат тъмните стаички, гласуването ще се извършва и от машина, и от хартия само зад параван. Ще създадем звено в ЦИК, което да обслужва единствено и само въпросите с машинното гласуване. Отново по предложение на "Демократична България" ще направим достатъчно достъпен и публичен кода. Смятам че постигнахме един баланс, въпреки че предложението на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да има временна комисия, която да обсъжда тези решения - това не е законосъобразно. Пет от партиите предлагаме това да бъде точка от утрешното Народно събрание, посочи Атанасова. 

Разписките ще бъдат бюлетина от машинно гласуване. Те ще бъдат с QR код и ще бъдат от защитена хартия, по начин, който не може да се манипулира или разпечатва от някъде. Освен това ще бъдат с печат с СИК. Бюлетините ще се преброяват заедно с бюлетините от хартиено гласуване и ще влязат в един протокол. Сумираните данни, които ще се записват на техническото устройство ще придружават бюлетините, протокола в РИК и СИК, за да има контрол. Надграждаме контрола и доверието в изборния процес. Ако има оспорване, да има едновременно с това два носителя - данните от машинното гласуване и възможностите за съдебен контрол на всички открити хартиени бюлетини и тези от машинното и хартиеното гласуване, обясни председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в

Терзийски от ПП: БСП има време да оттегли проекта за хартиената бюлетина

Атанасова уточни, че Общественият съвет към ЦИК ще остане. И добави, че според нея няма нужда от преброителни центрове.

Затова е осигурено видеонаблюдение и записи, които да се съхраняват на сървъри, при броенето от СИК. Така по този начин ще се следи стриктно преброяването и ще е достъпен по всяко време на сървър, ако се появят някакви съмнения, коментира още тя. 

Относно антикорупционно законодателство - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и антикорупционната колаицията, която се формира в комисия прие законопроекта на Министерски съвет и "Продължаваме промяната" в тяхно отсъствие. Струва ми се несериозно те да поставят такова условие. Второто условие за промяна на Конституцията. Ние предложихме създаването на конституционна комисия, която към момента няма нито един проект за реформи. По отношение на бюджетното законодателство, сме на менние, че докато няма редовно правителство, което да носи отговорност за изпълението на бюджета, е по-добре да гласуваме закон за усължаване на действието на сегашния бюджет. Постигне 3% бюджетен дефицит през следващата година е чудесна новина. Очертава се дефицит от 11 млрд. и трябва да теглим нов дълг. Ако има някаква магическа пръчка Асен Василев, ние много бихме се радвали да е 3%, отбеляза още Атанасова. 

ПП и ДБ предлагат правителство на малцинството с втория мандат

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3492 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
⛔➖⛔✌️Ванина Колева✌️

2022.11.24 | 02:54

23
☞Пpизoвaвaм вcичkи бyдни чoвeци oт нapoдa, дa ce изcepeм дpyжнo в ycтaтa нa Българoубиеца Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo и дa гo зaдaвим c лaйнa!: tiny.cc/9j2zuz
⛔➖⛔✌️ Cийкa ЧAКAЛAП✌️

2022.11.24 | 02:56

24
♠♠♠♠Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. ♠♠♠♠Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ♠♠♠♠Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ♠♠♠♠Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ♠♠♠♠Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ♠♠♠♠Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ♠♠♠♠Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. ♠♠♠♠За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ♠♠♠♠Затова с никакви избори 78 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ♠♠♠♠Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
Страх тресе кочината

2022.11.23 | 19:16

16
Страх, животински страх и ужас пред връщането на хартиената бюлетина и обществен контрол на машинното гласуване тресе кочината на ППедерасти и Дебилна България. Аз сега бих направил една проверка на 10-20% от машините как са настроени и има ли разлика между разписките и електронния протокол щото последните няколко избора включително и президентските бяха тотално фалшифицирани. За това ПП и ДБ вият от ужас и квичат от страх да не се видят измамите.

2022.11.23 | 19:55

22
Спри да ядеш лайна ,че си изперкал
поздрави от бай Ставри

2022.11.23 | 19:31

21
Кокорчо и Кицата имат поздрави от Бай Ставри. Поздравява ги със песента "Чакам те да дойдеш, чакам те със буйна страст"
Хан Крум

2022.11.23 | 19:18

18
ПП и ДБ ще последват съдбата на Атака и ИТН, което е добре за страната. Измамниците вън от НС.
радев

2022.11.23 | 17:19

9
абе пача каква си ти ще ми казваш как да гласувам ще дойда и ще ти намажа устата с лайна дуловска

2022.11.23 | 19:22

20
Ти па с говна ша я плашиш, тя с говна се храни бе.
ПО МИРИЗМАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !

2022.11.23 | 16:44

7
ГЕРБАВА ПУДКА И РАЗВАЛЕНА РИБА !
Долния малоумник

2022.11.23 | 19:20

19
Ти кат я яде да не умре бе, само устата ти яко вони, я глей как си увонял форума.

2022.11.23 | 18:22

13
Да и ядеш потката, шибаняк ахахахах
Е ммм 7 ..,

2022.11.23 | 17:20

11
Мммааайка ти . Срок има ли там . Стой там .
АТАНАСОВА ,

2022.11.23 | 16:40

4
МИЙТЕ ГИ ТЕЯ ПУДКИ ВЕ !

2022.11.23 | 19:16

17
Изкъпи се и се изпери,от там идва смрадта
гост

2022.11.23 | 19:16

15
Деса стюардеса, долнопробна ,герберска пача
Смях

2022.11.23 | 16:06

2
Смислените изказвания на женерал атанасов и секси атанасова (такива очила носят и се продават само на секси мадами) насочват на мисълта, че са рода . Еднакви фамилии, един край, еднакъв сексапил, еднаква загриженост за бъдещето на Родината....и, да, притежават експертза за еднаква наглост и тарикатщини, омешани с любов към Онзи. Понеже при единия Онзи е костов, а при другата тиквата, то вероятно са съвсем близки роднини..,
Бай Ставри

2022.11.23 | 19:03

14
ИСКАМЕ ТИКВУНЯ ОБЕСЕН ДА ВИСИ

2022.11.23 | 18:09

12
Виж ти какви работи е имало,затова всяко НС се занимава с избирателния закон
ЧУДЕСНО

2022.11.23 | 17:19

10
ТЪЙ КАТО ПП ДБ , ТАКА СА НАСТРОЕНИ МАШИНИТЕ , ЧЕ КРАДАТ БОРОЙ ГЛАСОВЕ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ...., РЕАЛНО ПП ИМАТ 12 ПРОЦЕНТА , а ДБ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 7 ПРОЦЕНТА..

2022.11.23 | 17:15

8
Днес великият вожд и пръв ръководител не се изказа и не държа реч, понеже е на празника на тиквата в Бургас.

Добави коментар

Водещи новини