Близки и колеги се сбогуваха с Анахид Тачева

  • 23 ноември 2022 14:44

  • 3616
  • 3
Близки и колеги се сбогуваха с Анахид Тачева
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Преди минути започна поклонението пред известната говорителка от близкото минало Анахид Тачева в софийската църква "Свети Седмочисленици". 

Да се поклони пред майка си от САЩ дойде дъщеря й Анахид с двамата си синове и съпруга си. На траурната церемония присъстват и внуците на Тачева - Деси Цонева и Димитър Цонев - младши, както и другата ѝ дъщеря Теодора, пише "24 часа".

Да изпратят в последния й път Анахид Тачева се събраха и колегите ѝ от БНТ - Уляна Пръмова, както и фотографът Иво Хаджимишев.

Легендарната тв говорителка Анахид Тачева вероятно ще бъде кремирана, за да може урната с праха ѝ да бъде поставена редом до тази на съпруга й Васил Тачев в САЩ.

Решението е на дъщеря й Ани, обясниха близки на Тачева пред "24 часа". Преди години дъщерята, която носи името на майка си - Анахид, е поставила урната с праха на баща си в двора на семейна вила в САЩ. Сега вероятно там ще отнесе и урната на майка си и така двамата отново ще са заедно, предполагат роднините.

Почина телевизионната водеща Анахид Тачева

Те са очаквали Министерството на културата да отреди място за Анахид Тачева в гробището в кв. "Бояна", където един до друг са Хачо Бояджиев, Алис Крайчева и урната на тв водещия Димитър Цонев - сина на красивата тв говорителка. Подобно място обаче не е поискано от дъщерята нито в "Бояна", нито в Алеята на славата на Централните софийски гробища, където е погребан големият актьор Коста Цонев - първият съпруг на Анахид Тачева.

Красивото лице на БНТ си отиде от този свят на 18 ноември на 82 години от тежка деменция. Поклонението ѝ ще бъде в сряда, 23 ноември, в софийската черква “Свети Седмочисленици”.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3616 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хари

2022.11.23 | 16:00

2
Бог да проси Анахид! До съпруга си в САЩ ще бъде най-добре.
ТИТИ

2022.11.24 | 10:55

3
Лека й пръст на Анахид Тачева . Но БТВ и Нова не отразиха поклонението ! А за Кралицата може ?
СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ!

2022.11.23 | 15:34

1
КОЙ ГО ИНТЕРЕСУВА?! НОЖА В ГЪРЛОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ П С Е Т А!

Добави коментар

Водещи новини