МС одобри 1 000 000 лв. за финансиране на Тараклийския университет в Молдова

  • 23 ноември 2022 14:31

  • 327
  • 0
МС одобри 1 000 000 лв. за финансиране на Тараклийския университет в Молдова
© Novini.bg/ Canva

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2022 г. в размер на 1 000 000 лв. за сметка на предвидените разходи по чл. 1, ал. 5, т. 11.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. за финансиране на Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“, Република Молдова.

Предоставянето на средствата ще допринесе за преодоляването на финансовите проблеми, пред които е изправено висшето учебно заведение.

В Молдова пуснаха пощенски марки в чест на българите там

Подобряване на образователните практики и на материално-техническата база на университета би имало положителен ефект върху неговото развитие и би способствало за увеличаване на интереса към него сред учениците и кандидат-студентите от българската общност в Република Молдова.

Оказването на безвъзмездна финансова подкрепа от България за Тараклийския държавен университет е в унисон с последователната и целенасочена политика на правителството на Република България за гарантиране и реализиране правата и интересите на българските общности в чужбина, при спазване на местното законодателство и нормите на международното право.

Българите в Молдова с протест срещу закриването на Тараклийския университет

Последвайте канала на

Радина Лазарова
327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини