Трайчо Трайков разкри каква е реалната цена на горивата

  • 23 ноември 2022 10:23

  • 1531
  • 4
Трайчо Трайков разкри каква е реалната цена на горивата
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Реалната цена на горивата е между 50 стотинки и 1 лев надолу. Това каза бившият енергиен министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко за "Твоят ден".

По думите му от 5 декември ще се забрани на всички в Европа да произвеждат от руски петрол, а ние ще можем да го използваме само за нашия пазар и цената ще е с лев надолу. "Ако беше разрешено ЕК нямаше да се занимава с темата за дерогация и уязвимост на държавите. Направиха се много пари, които развратиха обществото, трябва да се съобразим с правилата на ЕС", подчерта той.

Трайков отбеляза, че цените на горивата без данъци и акцизи са най-ниски в България. "Имаше дълги периоди, в които цените на дизела бяха в петте най-скъпи в Европа, след данъците и акцизите поевтиняваше. Поне два-три пъти повече от 700-те милиона трябва да е печалбата на "Лукойл", като се види колко нефт се преработва. Размерът е подценен и гарантиран. 4 млрд. лева са загубите за хазната", смята експертът. 

ГЕРБ иска отстъпка от 1 лв. за литър гориво

Според него технологично алтернативите за работа с неруски петрол са възможни.

"Твърди се, че не е така, но дали трябва да бъде приемано като аргумент? Ако кажат, че не могат да се справят и ще затворят, тогава поема държавата. Ще се намерят специалисти, които да покажат, че може да се работи както с руски, така и с неруски газ", посочи той. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1531 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ТРАЙКОВ

2022.11.23 | 10:59

4
НА МАЙКА ТИ ОТ П И ЧКА ТА МИРИЗИВА, ЩЕ ТОЧИШ ГОРИВО И ЩЕ МУ ОПРЕДЕЛЯШ ЦЕНАТА! А МОЕТО НЕМА ДА ПИПАТЕ, ЧЕ ЩЕ ВИ НАБУЧА ЧЕРЕПИТЕ НА КОЛОВЕ ОТ СОФИЯ ДО ВАРНА НА МАГИСТРАЛАТА! ЯСЕН ЛИ СЪМ БЕ? ПСЕТА ГЯУРСКИ!
ТУК

2022.11.23 | 10:55

3
ЩЕ ВИ ПОЛЗВАМ ЗА ЖИВИ БРИКЕТИ! :)
ГОРИВАТА В ТОЗИ СВЯТ СА МОИ!

2022.11.23 | 10:54

2
ЖИВОТ ИН СКИ К О П Е Л Е Т А ПРОКЛЕТИ! ЗАТОВА ОТИВАТЕ НА МАРС У П И ЧК А Т А СМРЪДЛИВА НА МАЙКА СИ! ТАМ ЩЕ ИМА ГОРИВА ЗА ВАС!
ГОРИВАТА НЯМАТ ЦЕНА!

2022.11.23 | 10:53

1
НА МАРС Е САМО МРЪСНАТА П И ЧК А НА МАЙКА ВИ! ТАМ ГОРИВА НЯМА ГАДНИ СКО ТОВЕ!

Добави коментар

Водещи новини