Народното събрание стартира работа, ето какво ще обсъждат депутатите

  • 23 ноември 2022 09:28

  • 600
  • 0
Народното събрание стартира работа, ето какво ще обсъждат депутатите
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание стартира работа. Редовното заседание на Народното събрание се забави с малко над 20 минути заради продължил след 9.00 ч. председателски съвет.

Причината за съвета бяха спорните промени в изборното законодателство за връщане на хартиената бюлетина, които минаха на второ четене с подкрепата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на среднощно заседание на Правна комисия. Те бяха повод "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" да напуснат пленарна зала. 

Припомняме, че те се върнаха в зала след като се появи и идея за Временна комисия, която да разгледа спорните въпроси в кодекса. Именно по тази идея са си говорили представителите на парламентарните групи на председателския съвет.

В програмата  днес депутатите ще създадат временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 млрд. долара с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от правителството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Ще се проведе първо гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. 

Ратификацията на договора за още осем самолета F-16 влиза за обсъждане в пленарната зала

Депутатите ще гласуват Законопроект за изменение и допълнение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Също така ще разгледат и Законопроект за допълнение на Закона за специалните разузнавателни средства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини