Съветник на премиера Донев: Президентската република могат да я докарат само партиите със своята немощ

  • 22 ноември 2022 22:29

  • 1678
  • 4
Съветник на премиера Донев: Президентската република могат да я докарат само партиите със своята немощ
©

Президентът много често полемизира с партии и лидери, които са го нападали достатъчно агресивно. Тези, които обвиняват президента, че е разединител, се топят. Това заяви съветникът на служебния премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и председател на Стратегическия съвет към президента - проф. Александър Маринов, в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му Корнелия Нинова търси оправдание за катастрофата, до която докара БСП, като обвинява президента, че внася смут сред политическите партии. 

"На калпавите партии - президентът им пречи", смята съветникът на Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.

Иванов в остър сблъсък с президента заради въоръжаването на Украйна

Според проф. Марин въпросът за промените в Изборния кодекс е отворен, защото част от партиите смятат, че ще имат изгода от това - "те смятат, че няма да има правителство и ще се отиде на избори".

На всичката лудост, която наблюдаваме, би било прекалено да отидем на избори през февруари", категоричен бе проф. Маринов.

В студиото на Bulgaria ON AIR председателят на Стратегическия съвет към президента констатира още, че "отношението на Радев към модела на управлението на ГЕРБ не се е променил".

"Президентската република могат да я докарат само партиите със своята немощ. Парламентаризмът не бива да се отъждествява с днешните парламентарно представени партии", каза той по отношение на спекулациите, че Радев подготвя проект за превръщането на България в президентска република.

Проф. Маринов не пропусна да коментира и възможността Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да наложи вето върху промените в Изборния кодекс.

"Президентът беше привърженик на машинното гласуване и всички промени в изборните правила, които увеличават прозрачността и доверието към този процес", подчерта той.

Гостът изрази позиция, че "проблемът не е в дебелите червени линии или несъвместимостта, а че никоя партия не желае да управлява сега и да носи основната отговорност" 

"Държавата ни е много болна, институциите не са в добра кондиция, защото бяха обсебени от партиите. Тя трябва да се ремонтира и излекува. Изходът е в едни по-добри  партии, които могат да си вършат работата", обобщи Маринов.

Мая Йорданова
1678 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Слави ИТН

2022.11.23 | 07:33

4
Щом агент майстора от съветник на Мунчо стана на Гълъбчо , значи ДС не са пуснали майка България.
Емѝ...

2022.11.23 | 04:21

3
Мръсна червена кypва, агент и доносник, държал явочна квартира, агентурно име "Майстора". Помияри, не измряха ве....
Тоя

2022.11.22 | 23:08

2
Свиня управлява България.

2022.11.22 | 23:06

1
Майка ти да е.а мръсна комунистическа гад

Добави коментар

Водещи новини