Рашидов предлага съвместна среща за Шенген между България, Румъния, Хърватия, Нидерландия и Австрия

  • 22 ноември 2022 15:23

  • 662
  • 1
Рашидов предлага съвместна среща за Шенген между България, Румъния, Хърватия, Нидерландия и Австрия
© Bulphoto/архив

Председателят на Народното събрание Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко предлага провеждането на среща на председателите на парламентите на България, Румъния и Хърватия с колегите им от Нидерландия и Австрия. Целта на срещата е да бъдат информирани за всички положени усилия и готовността на България, Румъния и Хърватия за членство в Шенген.

Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко направи предложението на двустранна среща с председателя на Събора на Република Хърватия Гордан Яндрокович в Страсбург.

По време на разговора с хърватския си колега Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко подчерта, че България отдавна е изпълнила всички условия за членство в Шенгенското пространство и това е констатирано многократно от Европейската комисия и Европейския парламент.

“България е честен и лоялен член на ЕС. Не е редно пред страната ни да се поставят допълнителни политически изисквания, каквито не са били поставяни пред други държави преди това”, категоричен беше председателят на Народното събрание.

В заключение Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко още веднъж изрази резерви срещу евентуално разделяне на България, Румъния и Хърватия на предстоящия Съвет “Правосъдие и вътрешни работи” в началото на декември.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...

2022.11.22 | 17:08

1
Поредният слуга на мутрите, който ще ходи да ни "оправя" за Шенген, при положение, че там не ни искат точно заради господарите му.

Добави коментар

Водещи новини