Костадинов: Този парламент е изключително импотентен, Радев върви по ръба на закона

  • 22 ноември 2022 10:51

  • 1108
  • 2
Костадинов: Този парламент е изключително импотентен, Радев върви по ръба на закона
© Нова тв

Не е изненадващо, че президентът заяви, че изборите ще са през март. Така той заобикаля на Конституцията, върви по ръба на закона, основният мотив е да няма избори през зимата, с аргумента, че ще месеците ще са тежки. Това заяви за "Твоят ден" лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

"Този парламент е изключително импотентен, некомпетентен е слаба дума. Дори да се създаде кабинет, няма да е стабилен. Положението даде допълнителни легитимация и самочувствие на президента. Слабостта на българския политически елит, неговата безхаберност и инфантилност водят до изпъкване на президентската институция. Категорично против сме президентска република", посочи той.

Президентът Радев: Предстои тежка перспектива за региона, ако не осигурим сигурността в Черно море

По думите му партиите, които са били в опозиция, сега се чувстват в нещо като полувластова позиция. "От друга страна имаме креслива полуопозиция, която само отрича, без да дава предложения. Ние сме привърженици на машинното гласуване. Сканиращите машини са били предмет на кръгла маса още преди 2 години. Странно е, че сега ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не подкрепя машините, остава се с впечатлението е, че проблемът е в този, който ги контролира", коментира Костадинов.

Според него единственото единодушно отхвърлено предложение беше премахване на "Информационно обслужване". "Това беше наше предложение. Отхвърлянето му показва, че проблемът е в контрола на ИО. Това е паразитна институция, която трябва да бъде ликвидирана и разследвана", категоричен е той.

По темата с отчитането на данъци на "Лукойл" у нас Костадинов подчерта, че е добра идея, ако парите се насочат за компенсации, но при липсата на бюджет е интересно как ще стане. 

Росица Валентинова
1108 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.11.22 | 11:30

2
Мърша си и това е.

2022.11.22 | 11:29

1
kostatdinov tova moje parlamenta ot koziak toi e postaven za da glasuva orajie za fashistite ot usraina

Добави коментар

Водещи новини