Десислава Атанасова: Днес е категорично ясно кой иска да работи за държавата и кой иска бързи избори

  • 18 ноември 2022 12:09

  • 1668
  • 25
© Булфото

В тази зала, днес, е категорично ясно кой иска да работи за държавата, да търси решение за българските граждани и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма еврозона, да продължат да растат цените на горивата. Това заяви от името на парламентарната група (ПГ) председателят на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, в декларация от парламентарната трибуна.

Отговорът е само един - тези, които докараха държавата ни до състояние, в което се намира сега, до пропаст, обяви тя. И, по думите ѝ, ако твърдят по кулоарите, очевидно като временни посетители, че общественият дебат е "вълшебната флашка", започваме да изпитваме още по-сериозни съмнения дали тя им осигурява изборни победи, защото и с машините, и с бюлетините гласуват хора, посочи Атанасова.

Поводът е отсъствието от пленарната зала днес на групите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заради приетите от правната комисия промени в Изборния кодекс. При първите две регистрации сутринта нямаше кворум и заседанието не можеше да започне. При третия опит кворумът вече беше налице, в залата присъстваха и депутатите на ПГ на ГЕРБ-СДС, които първоначално отсъстваха заради извънредна среща в централата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Преди третата регистрация председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, покани на разговори председателите на останалите парламентарни групи, за да се разберат как и дали ще продължи да работи 48-ото Народно събрание. Това поиска по-рано на брифинг в централата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и лидерът на партията Бойко Борисов.

ГЕРБ към другите партии в парламента: Ще работим ли заедно или отиваме на избори?

Отговорност се носи тук, в тази зала, а не отвън, където в момента инициаторът на онзи Изборен кодекс от Разпети петък 2021 г., приет за една нощ, протестира, се казва още в декларацията. Дебатът се води тук, ако имате аргументи, смелост, отговорност - заповядайте, ние ще бъдем тук и ще отстоим ангажимента, който имаме пред избирателите - правото на хората да избират как да гласуват - така, както гласуват всички демокрации в Европа, света, или така, както сте решили за една нощ, с една флашка, с машината на Мадуро, предложи Атанасова.

В началото на декларацията тя се обърна към депутатите, които са в залата на българското Народно събрание и са позволили ефективно да се проведе парламентарният контрол над служебното правителство. Тези, които са отвън, вероятно не желаят то да бъде контролирано и служебните министри да дадат отговори на важните за България и обществото въпроси, изтъкна Атанасова. Тя допълни, че в залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото всички са тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване. Отсъстват тези, които са в изолация, поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Искат ли тези, които отсъстват - ПП и ДБ, да търсим национално отговорни решения как държавата ще се справи с инфлацията, която до голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление, решения как да се понижат цените на горивата, за по-високи пенсии и заплати, по Плана за възстановяване и устойчивост, попита от трибуната Атанасова.

Няма ги да говорим по тези теми, няма ги и по темите, които пряко застрашават сигурността на нашата държава, границата ни ежедневно е атакувана от мигранти, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Няма да говорим, очевидно, и по темата "ежедневни престъпления" - ужасяваща статистика, хаос по пътищата, убийства, дрога, продължи тя. Единственото, което ги вълнува, е "вълшебната флашка", затова поставят ултиматуми - на кого ги поставяте тези ултиматуми, обърна се към ПП и ДБ Атанасова. На кого предлагате да суспендира за пореден път конституцията и да не изпълни ангажимента към своите избиратели, да се изтеглят, оттеглят, предоговарят и предлагат различни текстове от тези, които са давали като обещание на избирателите си, попита политикът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1668 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:29

25
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.20 | 23:29

24
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
4 -и

2022.11.18 | 16:35

23
Квичиш ти, гербаджийска свиня, ти квичиш, защото без купените с хиляди цигански гласове и подправени, дописвани и фалшифицирани протоколи престъпната герберастка сган на сикаджийския престъпник от подземния свят няма да мине и 5%! Само че, я бягай да кажеш на дуловската неграмотна селяндурка, че демокрацията в нещастната ин държава беше потъпкана точно от престъпната й и корумпирана шайка, че за 12 години престъпно герберастко управление държавти ни беше обявена от ЕС за най-корумпирана и най-бедна в Европа! А, и кажи на дуловската простакеса да си мие оная работа, че много смърди и да не прави икономия на дамси превръзки ,когато е в цикъл! Разбра ли, банкянско нищожество?! Кажи и на СИКаджията да чака телеграма от Лаура Кьовеши и от "Магнитски"!
Квичат свинете от ПП и ДБ

2022.11.18 | 12:43

4
Страх и квичене, бесен страх и неистово, истерично квичене във кочината на ПП и ДБ срещу връщането на хартиената бюлетина. Едни харвардски келеши и един алчен кривонос, дългонос Мазник, мършояд и мафиотски гъзолизец искат да ограничат правото ми на избор как и със какво да гласувам - ЗАЩО ЛИ? Защото ще се видят разликите межди преброените разписки и електронния протокол от "Мадурките" и тогама ще лъсне цялата фалшификация на последните няколко избора.
До долния

2022.11.18 | 16:02

22
Я го духай бе чикиджия
БАЙ Ставри

2022.11.18 | 13:35

16
ТЕБ ТЕ Е СТРАХ, БЕ ПЛАТЕН ГЕРБЕРСКИ ПРИМАТ ,ЧЕ ХРАНИЛКАТА ТИ СВЪРШИ ..... , АМА РАЗБЕРИ УЙ ГОЛЯМ В ГЕРБЕРСКАТА УСТА ЩЕ ТИ ГЪРМИ

2022.11.18 | 13:34

15
Идиот герберастки прост!
Хан Крум

2022.11.18 | 13:11

11
Айдеее - нови данни за аферата Джем Корп излязоха наяве. За това Харвардските келеши и Ристьо мазника квичат истерично и бягат от парламента.

2022.11.18 | 13:01

7
Свинете са в зайчарника у банки :)
БОЙКО ИМАШ ЛИ ТОПКИ

2022.11.18 | 12:58

6
БОЙКО - ДА ТЕ ВИДИМ СЕГА ИМАШ ЛИ ТОПКИ ДА УСТОИШ ТОВА, КОЕТО ВНЕСОХТЕ КАТО ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИТЕ - ВРЪЩАНЕТО НА ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА - ИЛИ ПАК ЩЕ СЕ ОГЪНЕШ ПРЕД "ПРОТЕСТА" НА 20 - 50 ЛУМПЕНИЗИРАНИ ПЕДАЛИ ПЛАТЕНИ ОТ ЧЕРЕПА И БОБОКОВИ. ХАЙДЕ ДА ВИДИМ ДАЛИ ИМА СМИСЪЛ ПАК ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕБ ИЛИ НЕ?
генерал

2022.11.18 | 15:09

19
много ѝ мерише пyтката бе де6а

2022.11.18 | 16:01

21
Ти да не я Лиза та знаеш?
Реалист

2022.11.18 | 15:50

20
Каквото повикало,такова се обадило! С идването си на власт Просто Кирчо и Кокорчо наложиха агресивния стил на водене на политика,на липса на диалогичност,говореха за изчегъртване,за разбиване на партии,за които са гласували стотици хиляди Българи!!! Приеха нов машинен изборен кодекс за една нощ,сега роптаят за същото,направено от "изчегъртваните"......Който сее омраза и разделение,получава омраза и разделение!!! Сега КОЙ е в изолация? КОЙ излиза на жълтите павета да налага силови правила,при положение, че има не малко на брой депутати в парламента? Искате силово налагане на вашите решения в парламентарна република, демократична страна..... .при положение, че нито сте силни,нито сте спечелили избори, нито сте кадърни.....последното го доказателства с управлението си,в което макар за 6 месеца, успяхте да съсипете държавата,криза с горивата,висока инфлация,милиарди дългове.........Я Марш в Канада,откъдето се пръкнахте,гастарбайтери, изоставили Родината си за шепа жълтици!!!
Бьорн Густавсон

2022.11.18 | 14:46

18
Ама как ще ти свърша на очилата, Десооооо
ИСТИНАТА

2022.11.18 | 13:53

17
Ама РАЗБИРА се, че СТАНА ВСИЧКО ЯСНО, "Другарко" Атанасова, а то е:"БСП" ="бсп" +"дпс" +"ОПГ" герб"!!! Най-после си ПРИЗНАХТЕ, ПРЕГЪРНАХТЕ се!!!??? Благодарим Ви!!!
ПДуловскаП

2022.11.18 | 13:33

14
Много проста, много дуловска, много миризлива!

2022.11.18 | 13:13

13
ТИЯ ГЛАВОЧИ ОТ ГРОБ ТАКА ЛИ НЕ РАЗБРАХА , ЧЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПАПКАТ ОТ ДЪРЖАВНАТА КОПАНЯ.

Добави коментар

Водещи новини