Андрей Гюров за хартиените бюлетини: Не е проблемът как се гласува, а как ще се отчитат гласовете

  • 17 ноември 2022 17:45

  • 1215
  • 23
Андрей Гюров за хартиените бюлетини: Не е проблемът как се гласува, а как ще се отчитат гласовете
© БТВ

Това, което можем да направим е да отстояваме принципите си и защитаваме интересите на избирателите си. Ние искаме българските граждани да могат да изразят своя избор свободно, не да не да бъдат разкарвани. Това заяви депутатът от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ Андрей Гюров в предаването „Лице в лице“ по БТВ. 

Гюров посочи, че Мустафа Карадайъ е звънял на парламентарните групи  относно промените в Изборния кодекс.

Това, което защитаваме като парламентарна група е да бъде изтеглен Изборният кодекс в сегашния му вариант. Това зависи от решение на парламента, има възможност да се вземе такова решение с мнозинство. Ние призоваване всички партии да подкрепят това решение, Изборният кодекс е опорочен, каза още председателят на парламентарната група на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“. 

За нас е изключително важно всеки гражданин да изрази своя вот и той да бъде зачетен по правилния начин. Така променен Изборният кодекс не може да доведе до нищо хубаво. Случиха се няколко големи неща – превръщането на машините в принтери на бюлетини. Не е проблемът как гласуваме, а как ще бъдат отчитани тези гласове. В последните годни сме виждали за какви машинации на вота, как хората бяха държани като заложници в зала „Армеец“, как бяха объркани протоколи. Искаме България да гледа напред, а не назад към тъмните години на прехода. Второ – защо беше закрит Обществения съвет на ЦИК? Защото даде становище,че смесеният вот би бил най-лошият вариант. В секциите, в които има само хартиено гласуване има по-голям спад, и отколкото в секциите, където се гласува машинно. Има спад на избирателната активност, но не е заради машините, посочи Гюров. 

ПП и ДБ към БСП: Демонстрирахте пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС за връщането на хартиения вот

Той коментира и изказването на Кирил Петков, че „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ няма да води преговори с БСП за съставяне на правителство. 

Ние няма да преговаряме за съвместно управление с БСП или друга сила, която поддържа Избирателния кодекс в този му вариант. Той отваря вратата към управление на партиите на статуквото. Искаме да видим България модерна, добави депутатът.

В такава ситуация не можем да преговаряме с нито една партия, която потъпква правилата на парламента и правата на българските граждани. Така коментира отложената среща между „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и ДПС. 

Ние сме заявили много ясно, че няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Когато дойде при нас вторият мандат ще предложим кабинет и ще търсим подкрепа от парламента. Общо управление с ГЕБР е невъзможно. Ние ще търсим подкрепа по политики, уточни още Гюров.

Относно местните избори и общите кандидати с „Демократична България“, Гюров заяви: Там, където е разумно ще търсим общи кандидати. И днес се видя, че демократично настроените сили се обединяват, когато това е нужно. В тази кризисна ситуация трябва да направим всичко възможно издигнем общи кандидати, където е необходимо. 

Кирил Петков: С ДБ ще имаме общи кандидати за местния вот

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1215 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.21 | 00:11

23
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2022.11.18 | 13:49

22
Гюров, това е проблемът и при машините, гласуваш едно, те отчитат друго, но вие смятате, че хората са био маса, която вие трябва да манипулирате, защото вие сте призвани да моделирате. Да, ама не.
Анонимен

2022.11.17 | 21:54

21
Идиотите два милиона бюлетини не могат да преброят.
защо е квиченето на ППедераси

2022.11.17 | 17:55

1
....Андрей Гюров за хартиените бюлетини: Не е проблемът как се гласува, а как ще се отчитат гласовете.....О, Хелоу - направо си като древногръцки мъдрец. Ми нали до сега "Мадурките" ви прехвърляха гласовете на вас. Пък после флашките пък после при обединението на данните от флашките още един път се преработваха гласовете във ваша полза. То е ясно и на децата, че "Мадурките" са пипани със мръсните ръчички на Ристьо Мазника. За това е цялото квичене щото ще лъснат разликите между електронните протоколи и броенето на разписките.
Киро в пандиза

2022.11.17 | 21:06

20
Ха, ха, ха - вой в кочината на ППедерасите и Дебилна България. Сега ще лъснат разликите между разписките и електронните протоколи от машините. За това е цялото квичене и тръшкане. Ама този път няма да ви се получи. На следващите избори сте аут и бегом към Софийския със кофа вазелин и мешка със бойната готовност.
ами Фатмака

2022.11.17 | 17:57

2
Ма то и едни други избори имаше със "Мадурките" тези на Фатмака. Дали и там нещо софтуерчето не беше понатъкмено?
Киро в пандиза

2022.11.17 | 21:05

19
Ха, ха, ха - вой в кочината на ППедерасите и Дебилна България. Сега ще лъснат разликите между разписките и електронните протоколи от машините. За това е цялото квичене и тръшкане. Ама този път няма да ви се получи. На следващите избори сте аут и бегом към Софийския със кофа вазелин и мешка със бойната готовност.

2022.11.17 | 20:57

18
Мангал
Проблема

2022.11.17 | 19:27

17
Е, че “ Пълен Провал” отекоха в канала.

2022.11.17 | 19:13

12
МАФИЯТА ГЕРБСПДПС ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА ОСТАНЕ ПОРОБЕНА ОТ РУСИЯ.

2022.11.17 | 19:25

16
Не,болната ти глава иска да е Роб.

2022.11.17 | 19:20

13
ПРОМЯНАТА ПОБЕДИ РУСКАТА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ.

2022.11.17 | 19:24

15
Не ми се живее с твойте илюзии.
PaulaFox

2022.11.17 | 19:23

14
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини