Ген.-майор Михаил Попов: България не се грижи достатъчно за своите защитници или поне не за всички

  • 17 ноември 2022 14:57

  • 375
  • 5
Ген.-майор Михаил Попов: България не се грижи достатъчно за своите защитници или поне не за всички
© bulphoto (архив)

България не се грижи достатъчно за своите защитници или поне не за всички. Това заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на речта си на тържественото събрание по повод бойния празник на Сухопътните войски и 137-ата годишнина от Сръбско-българската война.

Церемонията се проведе във Военната академия "Г. С. Раковски". Той отбеляза, че видимите резултати от модернизацията на армията са много малко.

"Все още съм умерен оптимист и вярвам, че последните действия на политическото и военното ръководство на Министерството на отбраната ще доведат до така чаканото начало на модернизацията на Сухопътните войски", каза генерал-майор Михаил Попов.

Министър Стоянов: Нека политиците най-после да помислят за Българската армия

Според него от 1885 г. досега в Сухопътните войски са се променили много неща, но едно не е – духът на войниците, сержантите и офицерите от Сухопътните войски. "Мъжете и жените, който служат в Сухопътни войски, ежедневно и ежечасно изпълняват задълженията си с висок професионализъм и чувство за дълг и отговорност", добави той. По думите му Сухопътните войски са подготвени и готови за защитят България.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов заяви, че е уверен в модернизацията на Сухопътните войски. „Проектът (за модернизация) беше спрян още април-май 2020 г. Официално беше казано, че на този етап това е положението. Получиха се оферти. Те бяха с 30-40% по-високи, отколкото беше решено. Оттам нататък трябваше да се рестартира проектът", обясни адмирал Емил Ефтимов.

Според него сега има политическа воля проектът да продължи. "Оптимист съм, защото са залегнали срокове, изпратени са искания за информация, те ще се получат, ще се анализират, ще се изпратят исканията за предложения и това е пътят", каза той. По думите му колкото и да се говори за модернизация, има действия и стъпки, които трябва да се спазват за всеки проект. "Те са в комбинация от политическа воля и военна експертиза", допълни началникът на отбраната.

"Ако се върнем два месеца назад - събитията в Карловско. Сухопътни войски показаха не само своя професионализъм, дисциплина и готовност за действие, а и човешкото лице на българския войник" смята адмирал Емил Ефтимов. Той добави, че "без българския войник тези трагични събития нямаше да минат без човешки жертви“. Според него това е само един пример за това, което Сухопътните войски правят за страната. 

„Не шумим, но работим. Това е девизът на Сухопътни войски“, заяви началникът на отбраната. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
375 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.20 | 23:35

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.20 | 23:35

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
ЛИЧНО!

2022.11.17 | 20:45

3
ЩЕ И ЗА Б И Я СЕ К И РАТА В ЧЕРЕПА!
Л А Й Н АРИЯ

2022.11.17 | 20:44

2
ТРЯБВА ДА УМРЕ!
PaulaFox

2022.11.17 | 15:57

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини