Христо Иванов: Намираме се на ръба на много бездни от 24 февруари насам

  • 16 ноември 2022 21:47

  • 1351
  • 12
Христо Иванов: Намираме се на ръба на много бездни от 24 февруари насам
© bulphoto (архив)

Започнатата от Владимир Путин пълномащабна война срещу Украйна изправи България и света на ръба на много бездни. Това заяви лидерът на “Демократична България” Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския в ефира на TV1 на въпрос за случилото се вчера в Полша.

“Чиято и да е ракетата, убила двама цивилни, тя едва ли е изстреляна целенасочено срещу Полша. На фона на този трагичен инцидент обаче милиони хора в Украйна са подложени на варварски обстрел. Такова нещо не се е случвало в Европа от Втората световна война насам”, заяви още Иванов.

Според него светът безвъзвратно се е променил, а рисковете и отговорностите са се разраснали както за колективните съюзи, така и за националната сигурност на България и отделните ни институции.  

Димитров: Служебният кабинет е решил да наруши Закона за публичните финанси

“Хората, в чийто двор е паднала тази ракета, вероятно са си мислели, че са на сигурно място и продължават да живеят като европейци в златните времена на Европейския съюз, но ето, че им се случи това”, каза Иванов и добави, че тази война може да се отрази по различни начини на всеки един от нас във всеки един момент.

Лидерът на ДБ отново подчерта колко е важно България да стегне институциите и отбраната си, както и да помогне на Украйна и на съюзите, към които принадлежим. Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския отправи призив към служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев, да задейства парламентарното решение, предоставяйки военна помощ на Украйна.

“Ако не помогнем на украинците да отблъснат агресията, тя ще ескалира и ще продължи да се отразява на живота на всички ни. Служебното правителство трябва да предостави оръжие така, както реши парламентът, и да предостави различни възможности за модернизация на българската армия”, добави Иванов.

Според него мантрата, че България се въвлича във война е абсолютно безотговорна и прикрива нечии надежди за бърз руски военен триумф. Ако нещо вкарва България във война, за Иванов това са престъпните действия на Путин, насочени срещу международния ред, на който се основава нашата сигурност.

“Ако руснаците победят, ще живеем в свят на огромна и постоянна несигурност”, заключи Иванов.

Председателят на парламентарната група на ДБ изтъкна, че управление без формацията му и ПП при евентуален трети мандат на “Български възход” би могло да бъде изключително рисково за страната. “Спомнете си кабинета “Беров”. Това управление ще бъде буквално същото. Тогава мандатът беше на ДПС, а сега ДПС ще участва в такава конфигурация. Аз съм сигурен, че тя се опита по всякакъв начин да се лансира като управление на Кенеди, но съдържанието ще доста притеснително”, каза още Иванов.

Другият възможен сценарий за правителство на малцинството с втория мандат на ПП, подкрепен от ДБ, би бил труден за реализация. Въпреки това, Иванов смята, че бившите им коалиционни партньори следва предложат формула за управление. Ключов приоритет и централна евроатлантическа ценност за обединението, съпредседателствано от Иванов, остава върховенството на правото. На провелата се по-рано среща днес между представители на ДБ и ГЕРБ партията на Бойко Борисов не е дала отговори на въпроси за дълбока реформа на прокуратурата, за ефективна борба с корупцията и прочистване на политическата среда.

В хода на дискусията от “Демократична България” за пореден път са заявили, че няма да подкрепят първия мандат за управление на ГЕРБ. В заключение Иванов подчерта задоволството си от поставената цел за общо явяване между ДБ, ПП и различни локални формации на местните избори догодина.

“Само си представете една България, в която София и други големи градове имат променено местно самоуправление. Имат не просто друг кмет, а друго мнозинство, друга философия. Това би била друга страна”, завърши изложението си Иванов.

Мая Йорданова
1351 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.21 | 00:05

12
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.21 | 00:05

11
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN

2022.11.17 | 08:25

10
пак се оака ристе
Ххс

2022.11.17 | 07:27

9
Дългонос тъпоумен боклук, еби си п. тка та майчина
ДБ

2022.11.17 | 07:18

8
Хей боклук ти роден наш !!!

2022.11.17 | 07:09

7
бездни за теб, циганин неприятеен

2022.11.17 | 06:21

6
Тоя е за затвора.. измекяр

2022.11.17 | 01:37

5
Скачай тогава, да ти е.ба майката недъгава!
Майтапчи Йово

2022.11.17 | 01:30

4
Ицко, тиквенико, още ли не си нарамил американско пушкало и да си поел за Украйна бре, дебил непоръбен:)))?!?

2022.11.17 | 01:16

3
Ти си следващия премиер! Така му каза, приятелчето от лайфа. Маджо му бил казал. Помним, помним.

Добави коментар

Водещи новини